👩🏻‍❤️‍👨🏻:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🤵🏻‍♂️喺將軍澳返工,日日出去食lunch,試過好多餐廳,呢間係其中一間最鍾意嘅,所以周不時都會車埋同事出嚟呢間喺翩匯坊,向海嘅台式料理。今日就同女同事嚟撐枱腳,貪佢夠安靜,傾公事講是非皆宜,而且極度抵食又好味。不過近大半年呢度所有食肆人流少咗好多,好處係一定有位,壞處係真係擔心佢做唔住。🤵🏻‍♂️ 戀上三杯雞套餐 $74配魯肉飯+菊花蜜三杯雞惹味香口唔油膩,分量充足,配埋魯肉飯非常開胃,連煲入邊嘅蒜頭同洋蔥都食晒🤵🏻‍♂️ 紅燒牛肉麵套餐 $68古早生肉湯/陽春麵+桂圓紅棗茶紅燒牛肉肥瘦適中,牛肉味濃,加上古早生肉湯非常惹味,配料也不少,有紅蘿蔔和蘿蔔,食成碗也不覺肥膩所有套餐都送開胃菜,今次係麻辣雲耳兩杯嘢飲叫咗少甜,但係都稍嫌甜得滯,飲少少之後加返水再飲嘅時候更適合🤵🏻‍♂️其實最愛呢度環境舒適,如果天氣冇咁熱,坐近單車徑嘅座位,所有玻璃門開晒嘅話,感覺開陽,室內外連成一體,係忙裏偷閑嘅好選擇
👩🏻‍❤️‍👨🏻:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🤵🏻‍♂️ 戀上三杯雞套餐 $74
配魯肉飯+菊花蜜
戀上三杯雞

🤵🏻‍♂️ 紅燒牛肉麵套餐 $68
古早生肉湯/陽春麵+桂圓紅棗茶
紅燒牛肉麵

所有套餐都送開胃菜,今次係麻辣雲耳
麻辣雲耳

菊花蜜  +  桂圓紅棗茶