最近去左將軍澳Pici,有好開心既用餐體驗💕一直都知道Pici有好多間分店,間間門口都好打卡好靚,所以一直喺我既bookmark list入面❣️今次黎開將軍澳探朋友,原來將軍澳都有Pici既縱影😚覺得係時候試試了!將軍澳分店既環境都一樣好有情調同氣氛💕入夜後真係有種去左外國小餐館既感覺✨播住輕鬆既音樂,絕對係同朋友chill住傾計既好地方!加上店員熱情款待,服務細心,呢個位好加分🥰我地兩個人叫左Tasting menu,$290一位,包2 Starters + 3 Pasta + 2 Desserts,實在係抵食😛❥ 吞拿魚牛油果他他 Tuna Tartare吞拿魚同牛油果係好好既配搭,吞拿魚好夠新鮮,配埋酸酸甜甜既紅蔥,夠晒醒胃❤️Nice starter!❥ 松露生牛肉薄片 Truffle Beef Carpaccio生牛肉有6片,比想像中大份😛牛肉鮮嫩好味,散發住濃郁既松露香,好好食🥹👍🏻❥ 海鮮濃汁蕃紅花意式小麵糰 Saffron Gnocchetti with Seafood Ragu呢碟係店員推介俾我地✨好有驚喜😍形狀有d似通粉,但口感係好煙煙韌韌,食落有嚼勁🤭海鮮有蜆肉、蝦
最近去左將軍澳Pici,有好開心既用餐體驗💕

將軍澳分店既環境都一樣好有情調同氣氛💕
入夜後真係有種去左外國小餐館既感覺✨
播住輕鬆既音樂,絕對係同朋友chill住傾計既好地方!
加上店員熱情款待,服務細心,呢個位好加分🥰

❥ 吞拿魚牛油果他他 Tuna Tartare

生牛肉有6片,比想像中大份😛
牛肉鮮嫩好味,散發住濃郁既松露香,好好食🥹👍🏻

呢碟係店員推介俾我地✨好有驚喜😍
形狀有d似通粉,但口感係好煙煙韌韌,食落有嚼勁🤭
海鮮有蜆肉、蝦肉,味道鮮甜,配埋大量既醬汁,食落好juicy🍝

❥ 慢煮牛面頰寬帶麵 Pappardelle Beef Cheek
男朋友第一眼就睇中呢款手工意粉🍝
牛肉味道好濃郁,食落好軟腍😍份量都唔少‼️
配埋大量芝士香,非常吸引!
寬帶麵軟硬度岩岩好,好有咬口😚

❥ 皇帝蟹肉黑細麵 Chitarra King Crab
有啖啖蟹肉同蟹肉絲,超滿足🦀🥰
配上充滿掛汁、煙韌彈牙麵條!
雖然已經食到好飽,但都係一啖一啖食唔停🤭

❥ Tiramisu
聽講Tiramisu係呢度既招牌甜品🤎
果然好唔錯,咖啡味香濃,食落層次豐富,推薦!

❥ 意式奶凍Panna Catta
一開頭好怕會漏!
食落奶味重,上層有一層酸酸甜甜既Raspberry醬,令奶凍多一份清新既感覺✨
食完覺得一啲都唔漏,輕鬆食晒😍

❥ Strawberry Spritz $65
❥ Italian Passion $65
兩杯mocktail賣相都好靚❤️
清新解渴,唔會死甜,值得叫返杯飲🍹
2023-04-15