最近朋友向我推薦咗間位於尖沙咀嘅糖水店,叫「星十五」。佢話晚晚都想黎試新糖水,每次試都有驚喜。我向來對甜品有特别的喜愛,同男朋友準備去試下。星十五嘅招牌就好似佢嘅名字一樣閃閃發亮,整體環境好溫馨舒適,店內擺設俾人感覺好舒適。💥龍眼冰💥首先就試咗佢哋的龍眼冰,龍眼甜甜的果香混合清涼的冰粒,甜而不膩,每一口都係欲罷不能嘅享受!😋💥腐竹薏米白果💥另一款就是腐竹薏米白果,甜度剛好,飲得出薏米嘅香味,再配合嫩滑的腐竹和清甜的白果,整個糖水好滋潤,飲得好舒服,幾適合解渴。👍🏻💥酒香糖心蛋💥最後我哋就試咗酒香糖心蛋,首先打開蛋殼就飄出一股酒香味,入口後的糖心更是驚喜,糖心流出後酒香四溢,真正的甜在心頭。星十五絕對係一間可以讓你坐低慢慢享受糖水嘅好地方,如果你係一個糖水愛好者,我大力推薦你來星十五試試,我保證你會喜歡嘅!💥👍🏻

💥龍眼冰💥
💥腐竹薏米白果💥