2024-04-18
今次同大家介紹一間尖沙咀酒吧,呢間酒吧我諗大家都唔陌生,有唔少分店同時亦已經在港經營多年。今次約埋幾個朋友過嚟,發現整體食物水準同飲品都唔錯,因為當日係星期三仲有現場音樂表演,成個環境都超有氣氛又唔會太糟,非常適合放工同朋友聚會。———————————————🌟德國炸咸豬手呢個招牌咸豬手真係必試,份量非常大,外皮炸得好脆身而豬肉亦充滿咸香味。肉質方面睇到其實都好粉嫩,咬落都唔會話好硬好乾反而仲有少少Juicy。旁邊仲有提芥末同茄汁可以自行添加,仲有齊沙律同薯條作為配菜。🌟自家製牛肉漢堡牛肉漢堡上台時已經切好曬四份,完全唔洗擔心唔知點食或者食相唔好睇。漢堡入面主要夾有芝士同牛肉漢堡扒,芝士仲有少少拉絲效果,牛肉方面可以見到中間係帶有少少粉嫩,食落牛味重之餘仲夠Juicy。🌟煙三文魚拼盤作為前菜或者送酒都係非常唔錯嘅選擇,煙三文魚都幾大塊有少少檸檬酸,非常開胃。🌟時令生蠔生蠔非常肥美,我呢度6隻其實都係$198,性價比都算幾高。味道上感覺係海水味會比較重,肉質感覺較為柔軟。🌟Lychee Mojito連普通Mojito都整到可以打卡一樣,上面有冰做嘅玻璃碗裝住荔枝,感覺非常華麗。飲落清新得
———————————————
🌟德國炸咸豬手
🌟自家製牛肉漢堡
🌟煙三文魚拼盤
🌟時令生蠔
🌟Lychee Mojito
連普通Mojito都整到可以打卡一樣,上面有冰做嘅玻璃碗裝住荔枝,感覺非常華麗。飲落清新得嚟又帶少少荔枝味,味道不鉅。
🌟White Sangria
呢杯西班牙水果酒都好足料,一望已經見到入面有滿滿嘅水果,味道飲落有少少酸甜,充滿甜味果香,非常易入口。
🌟White Lady
外型加有鹽邊美感十足,飲落酸甜同時配埋杯邊鹽令到成個口感更有層次。