今日嚟到十三姨 @lady13kitchen 尖沙咀嘅新舖原因係我哋喺佢IG度抽中咗獎😌😌😌,可以免費試吓佢哋嘅蟹粉撈麵。但我哋先試吓佢哋嘅招牌:老闆娘鵝肝煎蛋撈飯 $148 🦢佢嘅賣相幾靚仔,有三大塊鵝肝、生雞蛋、乾蔥、XO醬等等嘅配料。餐牌建議我哋要加入佢哋秘製嘅撈飯豉油。將生雞蛋、XO醬同豉油撈埋一齊之後,味道鹹鹹香香,有少少辣味,同時雞蛋俾返少少厚度。小編成個飯最欣賞就係佢嘅調味。至於主角鵝肝雖然係三大塊,但唔算好厚。同時小編預期鵝肝係會外表煎到香脆,咬落去外脆內嫩。佢確實有煎過,但食起嚟係偏淋嘅。至於鵝肝嘅油香都充足,但唔算好好食。味道🐽🐽🐽 🐽鮮蟹粉撈陽春面 $158 🦀(中獎免費😌)成個餐儀式感滿滿,採用沾麵方式,麵同汁分開,可以自主決定撈幾多。另外仲提供一個用「爵」裝住嘅浙江醋🤣,同一杯薑茶,小編真心覺得啲餐具幾靚!食物方面,可以清晰見到蟹粉入面有唔少蟹膏蟹肉,份量好足!味道幾鮮味,一啲都唔腥,但唔算好重蟹味,要加埋浙江醋先會提升返啲。陽春麵就普普通通,幼麵都啱小編胃口嘅。味道🐽🐽🐽

老闆娘鵝肝煎蛋撈飯 $148 🦢

味道🐽🐽🐽 🐽