2024-07-06
【屯門區】【Ruby Tuesday】同朋友去咗屯門,諗唔到食乜之下,見到呢間老牌西餐廳,就想入去試吓。因為上一次食已經係好多年前,都想試吓佢哋一貫嘅高水準有冇下降到。前菜我哋揀咗 $308 嘅「珍寶蟹肉餅」,果然係珍寶嘅蟹肉餅,好大好厚實,食落啖啖蟹肉,貨真價實,好味。進入主菜,我哋先試 $298 嘅「韓式泡菜炸海鮮卡邦尼」,初初都會驚個味道會唔會九唔搭八,點知食落覺得又幾夾,同埋幾件炸海鮮都有質素。之後試 $558 嘅「特級肉眼扒」,要咗五成熟同跟蒜蓉牛油。上菜發覺塊扒勁大,差啲食唔晒,味道亦都好正。食到咁,冇可能唔飲啲嘢,朋友飲 $118 嘅「爆谷奶昔」,佢話唔錯。我就飲都係 $118 嘅「意式芝士蛋糕奶昔」,好邪惡嘅組合,喺奶昔之上加上 tiramisu 味道,真係好飲呀。埋單 $1400 係合理價錢,始終座位舒適之餘,店員又親切,係一種飲食嘅享受嚟。。。(地址:屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼L1樓39-40號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #food
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #RubyTuesday #珍寶蟹肉餅 #特級肉眼扒 #韓式泡菜炸海鮮卡邦尼 #爆谷奶昔 #意式芝士蛋糕奶昔 #1am1437 #1ambackup