~𝐿𝑜𝓋𝑒 𝒾𝓈 𝒾𝓃 𝓉𝒽𝑒 𝒜𝒾𝓇~情人節就到啦❣日本人氣茶室推出情人節限定朱古力系列:朱古力紅桑莓芭菲、焙茶可可朱古力🤎佢哋喺香港開設專門店之後已經bookmarked咗好耐🤩!主要提供抹茶甜點、烏冬、丼飯等等, 抹茶控必試💚🍦朱古力紅桑莓芭菲以黑朱古力脆米、鬆軟嘅朱古力海綿蛋糕及朱古力慕絲作基底, 再以紅桑莓醬及心形曲奇作點綴。我自己最鍾意係紅桑莓sorbet, 酸酸甜甜, 好refreshing!成個配搭好match, 口感層次豐富!🍫焙茶可可朱古力濃厚嘅可可風味加上焙茶香氣, 冇諗過兩個口味可以咁夾, 有驚喜!冬天飲, 滋味暖入心🤎🍦抹茶軟雪糕抹茶味濃郁🍵, 帶回甘, 甜度適中, 配上煙韌軟糯嘅白玉同香甜紅豆🫘, 好滿足!🍜牛肉咖喱湯烏冬咖喱味好香濃, 烏冬口感煙韌, 掛湯力高, 啖啖濃厚咖哩風味~🍚鮭魚菠菜豆乳意大利飯意大利飯軟硬度適中, 配上三文魚粒同菠菜, 調味唔錯👍🏻
~𝐿𝑜𝓋𝑒 𝒾𝓈 𝒾𝓃 𝓉𝒽𝑒 𝒜𝒾𝓇~

🍦朱古力紅桑莓芭菲

🍫焙茶可可朱古力

🍦抹茶軟雪糕

🍜牛肉咖喱湯烏冬

🍚鮭魚菠菜豆乳意大利飯
意大利飯軟硬度適中, 配上三文魚粒同菠菜, 調味唔錯👍🏻
2024-02-06
  • 抹茶軟雪糕白玉紅豆