諾士佛臺呢間新開嘅西餐廳,以星空作主題,餐廳每個角落都係打卡位😍用上藍色燈光,彷彿置身喺宇宙星空下好有feel,非常有情調💙🦞意式龍蝦濃湯 ($98)龍蝦味道非常濃郁,口感creamy😋以新鮮龍蝦製作,肉質鮮嫩,有唔少龍蝦肉非常足料!搭配上香濃的湯頭,係絕佳嘅開胃菜🤤🍕蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅 ($138)手工薄餅口感極佳,餅皮酥脆得黎唔會過厚,係正宗嘅意式薄餅🤩薄餅上嘅蕃茄醬、羅勒葉同水牛芝士搭配得恰到好處,食落去唔會有油膩感👍🏻蕃茄同羅勒葉反而帶嚟清新感覺,中和返水牛芝士嘅膩~🍄即刨意大利黑松露牛肝菌意大利飯 ($188)黑松露嘅香氣撲鼻而嚟🥰意大利飯煮得恰到好處,據店員介紹飯嘅表面係故意鋪平的,令飯粒受熱均勻,從而做到綿密細緻嘅口感🤤飯粒唔會太乾太濕,搭配鮮刨黑松露,啖啖都充滿松露同牛肝菌嘅濃郁香氣,有俾呢個risotto驚豔到🤣推薦!🍋檸檬雪葩 ($98)檸檬雪葩作為餐後甜點,清爽口感解膩一流😍檸檬酸甜度恰到好處,雪葩入口綿密細膩👍🏻特別一提🌟呢個雪葩係用原個新鮮檸檬整架,誠意度十足!🥥Signature Cocktail - Coconut Plant ($128)House
意式龍蝦濃湯

🦞意式龍蝦濃湯 ($98)
龍蝦味道非常濃郁,口感creamy😋
蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅

🍕蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅 ($138)
手工薄餅口感極佳,餅皮酥脆得黎唔會過厚,係正宗嘅意式薄餅🤩
即刨意大利黑松露牛肝菌意大利飯

🍄即刨意大利黑松露牛肝菌意大利飯 ($188)
黑松露嘅香氣撲鼻而嚟🥰
檸檬雪葩

🍋檸檬雪葩 ($98)
特別一提🌟呢個雪葩係用原個新鮮檸檬整架,誠意度十足!
Coconut Plant

House Rum, Pineapple Juice, Mango Purée, Coconut Milk, Malibu, Triple Sec, Syrup
菠蘿汁混合椰奶,好有清新smoothie嘅感覺,味道唔會太甜平衡得剛剛好,非常易入口,好啱女仔飲😍

總結:用心佈置,而且食物質素不錯,約朋友或者另一半嚟慶祝夠哂氣氛!
意式龍蝦濃湯
蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅