2022-07-01
堅尼地城新店當然要試吓啦,小店細細間,位置唔算多,成間餐廳4張4人枱,如果人多真係包場開party😂 店內裝修帶文青風,舒適悠閒。星期六夜晚客人唔多,唔洗等位,亦唔會嘈吵,靜靜地慢慢享受晚餐時間。✨香烤牛骨髓 $116香草配烏魚子充滿油香,濃郁滋味,加埋脆卜卜多士口感更豐富😋✨忌廉白酒寬條麵 $188啖啖蟹肉夠多,蘆筍又嫩又爽口,面層加上鹹蛋黃碎同大大隻蛋,蛋汁香滑。麵條咬落煙韌又彈牙,口感一流👍🏻 平日唔鐘意食鹹蛋黃嘅我都停唔到口😆✨義式蕃茄醬雙槽粉 $198蕃茄醬汁酸甜度剛好,水牛芝士亦夠濃郁。蜆肉粒粒都漲卜卜又大粒,好juicy🤤 雙槽粉好咬口,粉槽中滿滿茄醬好好味👏🏻✨朱古力雲吞 $88自製朱古力雲吞皮煙韌有咬口,而且朱古力味超級濃郁,甜度亦剛好,內層餡料係芝士製成,再配埋忌廉同面層紅莓醬,酸酸甜甜帶香濃朱古力味,味道豐富有層次,一試難忘😍🔍整體感覺:餐廳裝修簡約,員工熱心介紹食物特色,熱情好客。手工意粉即叫即製,雖然會等耐少少,但絕對值得嘅💪🏻 意粉選用意大利雞蛋,蛋味香濃,表面坑紋多,掛汁效果都特別好👍🏻 由前菜到甜品,每一款食物都充滿驚喜,朱古力雲吞真係喜出望外,期待下一
香烤牛骨髓
香草配烏魚子充滿油香,濃郁滋味,加埋脆卜卜多士口感更豐富😋
忌廉白酒寬條麵
義式蕃茄醬雙槽粉
朱古力雲吞
🔍整體感覺:餐廳裝修簡約,員工熱心介紹食物特色,熱情好客。手工意粉即叫即製,雖然會等耐少少,但絕對值得嘅💪🏻 意粉選用意大利雞蛋,蛋味香濃,表面坑紋多,掛汁效果都特別好👍🏻 由前菜到甜品,每一款食物都充滿驚喜,朱古力雲吞真係喜出望外,期待下一次再去試其他菜式😋