2022-05-07
平時去鍋心多數都係食粥底火鍋,而位於觀塘嘅呢間鍋心主打海鮮火鍋🍲新推出嘅海鮮套餐有三款😋全部都係二人份量,有多達7款海鮮,每人仲可以自選4款邊爐配料,相當吸引🤩🍲鴛鴦鍋:🍶大蔥清酒鍋+🌶四川麻辣鍋一濃一淡嘅組合,大蔥清酒帶淡淡嘅酒香味,唔使驚會醉🤣;而四川麻辣湯底唔油膩,仲可以揀辣度,唔食得太辣又想試的話,小辣就啱啱好仲越食越過癮🤤海鮮餐如下:1️⃣ 肉蟹餐 (肉蟹+沙白) ($218) ✅2️⃣ 龍蝦餐 (龍蝦+沙白) ($238) ✅3️⃣ 肉蟹龍蝦餐 (肉蟹+龍蝦) ($268)叫咗1️⃣+2️⃣套餐🦞半邊龍蝦肉質爽口彈牙幾多膏🦀肉蟹都幾大隻好多肉😋沙白好鮮甜✨🍴自選5款海鮮:🔸鮑魚 - 好大隻,食落去好鮮甜、爽口,配埋清酒鍋嘅酒香好正😋🔸蟶子 - 食落都非常鮮甜,一啲都唔韌,新鮮👍🏻🔸魷魚 - 魷魚望落白雪雪、滑捋捋咁🤤鮮甜多汁彈牙🙈🔸貴妃蚌 - 漲卜卜,大粒又鮮甜😍🔸多寶魚 - 好嫩滑🍴自選邊爐配料 (2人可選8款):🔸鴨血 - 同四川麻辣鍋真係絕配,鴨血盡吸麻辣鍋精華,好惹味,而且鴨血好Q彈,夾住都唔會散,成舊擺落口既感覺好惹味😍🔸 萵筍 - 個人唔太好冧身既萵筍,呢個好爽口咬落索索聲🤣吸埋麻
🍲鴛鴦鍋:🍶大蔥清酒鍋+🌶四川麻辣鍋
海鮮餐如下:
1️⃣ 肉蟹餐 (肉蟹+沙白) ($218) ✅
2️⃣ 龍蝦餐 (龍蝦+沙白) ($238) ✅
3️⃣ 肉蟹龍蝦餐 (肉蟹+龍蝦) ($268)
🍴自選5款海鮮:
🔸蟶子 - 食落都非常鮮甜,一啲都唔韌,新鮮👍🏻
🔸魷魚 - 魷魚望落白雪雪、滑捋捋咁🤤鮮甜多汁彈牙🙈
🔸貴妃蚌 - 漲卜卜,大粒又鮮甜😍
🔸多寶魚 - 好嫩滑
🍴自選邊爐配料 (2人可選8款):
🔸 萵筍 - 個人唔太好冧身既萵筍,呢個好爽口咬落索索聲🤣吸埋麻辣鍋精華,正!🤤
🔸蟹粉包 - 餡料足料豐富,食得到粒粒蟹籽有驚喜🤣
🔸自家製手打雞軟骨丸 - 第一次食幾得意,會食到啲雞軟骨,口感好特別,而且呢款丸好索汁,打邊爐一流🙈
🔸豬梅頭片 - 好嫩口重豬味,偏瘦得嚟食落唔會韌😋
🔸豬頸肉片 - 好好咬口😍咬每一啖都吸收到湯底精華👍🏻
🔸滑雞柳 - 肉質超柔軟滑溜,推介✨
🔸美國肥牛 - 最後點少得打邊爐主角🌟牛肉雪花紋雖然唔算好靚🙈不過食落都幾重牛味,唔會有雪味😋
外面自助醬料區仲可以拎米粉、岀前一丁、印尼撈麵,第一次落印尼撈麵打邊爐,配海鮮食原來都唔錯㗎勁滿足🤣
總結:整體全部海鮮都好高質同新鮮,呢個價錢有咁多款海鮮同配料相當抵食,鐘意食海鮮嘅一於叫埋朋友去試下啦😆
🔸醬料費$5/位;免收加一🔸