話說前排去完迪士尼出返嚟都已經好夜,所以都想搵啲開到比較夜的餐廳(唔想阻人收工)咁見佢哋收2點,我10點幾去到也不過分🙊去到嘅時候,雖然都有人喺度食嘢,但其實仲有好多枱冇人坐,想叫職員幫手換個位都唔得(因為我哋背後就係冷氣機喉)但明明仲有好多枱冇人坐😮‍💨講返啲食物香蒜一口和牛粒 $68 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟炒得好香好惹味,就算係配料的洋蔥和菇都炒得好入味,和牛粒咬落都冇筋,而且冇雪藏味;份量正常,不過食嘅時候真係好想搵碗白飯配埋一齊食🤣汁燒大魷魚 $82 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟咁樣嘅價錢,比一隻手臂咁長嘅大魷魚,其實都幾抵食而且燒到剛剛好,唔會太乾,配埋個醬汁一齊食,簡直食到停唔到口芝士翠肉瓜(2串) $28 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟其實翠肉瓜燒得唔錯,但表面的芝士就有少少令人失望,基本上一上枱已經唔係翠玉瓜表面,而係黐咗係隻碟度,所以食嘅時候和淨係燒翠玉瓜味道一樣日式炒野菜 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟主要都係因為和朋友都想食蔬菜才叫的,味道正正常常,不過份量都幾多鹽燒雞翼(1串) $28 推薦指數🗯️:🌟🌟雖然都係普通野,味道方面都唔錯,但係燒得有啲乾,而且有一隻雞翼仲特別細隻芝士蟹肉玉子燒

講返啲食物

香蒜一口和牛粒

香蒜一口和牛粒 $68 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

汁燒大魷魚

汁燒大魷魚 $82 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

芝士翠肉瓜(2串)

芝士翠肉瓜(2串) $28 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

日式炒野菜

日式炒野菜 $48 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

鹽燒雞翼(1串)

鹽燒雞翼(1串) $28 推薦指數🗯️:🌟🌟

芝士蟹肉玉子燒

芝士蟹肉玉子燒 $78 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

全晚最鍾意嘅😋雖然表面上用茄汁寫上「深宵」這兩個字有少少個人風格,但真係比人的感覺幾好(好過平時只係表面隨便加少少茄汁)食落芝士和蟹肉的份量也不少,可以做到拉絲的效果,而且份量超級多

冰燒菠蘿(2串)

冰燒菠蘿(2串) $38 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

它和平時的燒菠蘿不一樣,它應該是燒完再放入雪櫃(?)因為食落口凍凍哋,但係又有燒菠蘿濃縮咗甜度嘅感覺,又唔需要擔心焫親條脷,而且比起菠蘿冰更加Juice,我咬落去啖啖都爆曬汁出嚟,個人推介一試

荔枝玉露(後)$32 推薦指數🗯️:🌟🌟
巨峰提子梳打(前)$38 推薦指數🗯️:🌟🌟

其實他們整體的食物質素都唔錯,雖然有啲食物份量比較少,但係他們是居酒屋,所以都正常的;但係我諗唔到一杯30幾蚊嘅嘢飲,竟然有一半都係冰,真係你買貴少少比少啲冰都好過

因為太多冰嘅關係,基本上除咗第一二啖會比較好飲之外,之後飲落去嘅味道都好淡😮‍💨

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

香蒜一口和牛粒
汁燒大魷魚
芝士蟹肉玉子燒
冰燒菠蘿(2串)