回帶一星期前🎞📽就係糧尾既時候😂🫣同朋友相約旺角,點都要搵一間平靚正既餐廳!台灣菜係我地既首選😇最後去左呢間【茶茶台式料理】,諗住試下佢最出名既臭臭鍋❤️❥ 招牌臭臭鍋 $108話說今次係我第一次食臭臭鍋😝配料相當豐富,有臭豆腐、鴨血、牛肉、鵪鶉蛋、鹵大腸、米血糕、台灣貢丸、粟米🌽等等,仲有唔少蔬菜🥬可以揀唔辣,但我地想惹味少少🤏🏽所以揀左bb辣,都可以接受🌶上面大部分食材吸湯能力都好高,好入味☺️成個鍋都充滿臭豆腐香味♨️臭得好過癮!❥ 滷肉飯(細) $15唔想浪費左臭臭鍋個湯底,所以我地叫左碗滷肉飯!有得揀細既Size好好,同埋冇諗過細Size都有好足料既滷肉❤️ 滷肉肥瘦均勻,多汁滋味!❥ 招牌鹽酥雞 $40新鮮炸起😍外皮超級超級香脆,調味做得唔錯,唔會太鹹~內裏鮮嫩多汁😋抵食‼️❥ 涼拌手撕雞 $42雞肉嫩滑🥰撈埋麻醬同麻油,表面亦都加左芝麻同芫荽,好香口!夏天食一流🫶🏼❥ 芝士肉鬆蟹柳蛋餅 $55蛋餅有好多選擇,呢款一次過滿足我三個願望:芝士、肉鬆、蟹柳🤩❤️蛋餅夠軟熟,配埋咁豐富既餡料,加埋醬汁同芝麻,好好食👍❥ 蜜桃綠妍 $29大大杯!好香甜 帶有淡淡既茶香🥤夠晒清新!❥ 日月潭珍珠
回帶一星期前🎞📽就係糧尾既時候😂🫣
同朋友相約旺角,點都要搵一間平靚正既餐廳!
台灣菜係我地既首選😇
最後去左呢間【茶茶台式料理】,諗住試下佢最出名既臭臭鍋❤️

❥ 招牌臭臭鍋 $108
話說今次係我第一次食臭臭鍋😝

❥ 滷肉飯(細) $15
唔想浪費左臭臭鍋個湯底,所以我地叫左碗滷肉飯!

❥ 招牌鹽酥雞 $40

❥ 涼拌手撕雞 $42

❥ 芝士肉鬆蟹柳蛋餅 $55
蛋餅夠軟熟,配埋咁豐富既餡料,加埋醬汁同芝麻,好好食👍

❥ 蜜桃綠妍 $29
大大杯!好香甜 帶有淡淡既茶香🥤夠晒清新!

❥ 日月潭珍珠奶茶🧋$28
茶味香濃順滑,珍珠好好咬😍
叫左3分甜,唔太甜岩岩好❤️

2022-05-30