2023-12-31
【有情調古堡西餐🍹必嗌蘑菇造型雪糕🍄】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #西環 - 𝗩𝗶𝗲 𝗪𝗼𝗻 𝗪𝗼𝗻香港大學站一出行3mins有間悠閒度假風嘅餐廳 ⛱️ 室內裝修好有格調,整體氣氛好適合拍拖👫 必嗌一定係佢個「迷幻蘑菇🍄」造型嘅雜莓雪糕🫐【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 $𝟭𝟵𝟴|9/10 🌟蟹肉比預期多好多🦀️ 真係可以食到一絲絲蟹肉,蟹味好出,第一次食risotto𢳂蟹容易過𢳂飯😂◐ 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗧𝘀𝘂𝗸𝗲𝗺𝗲𝗻 $𝟮𝟯𝟮|7/10 📸️「龍蝦沾麵🦞」從味道方面比「蟹肉risotto」略為遜色。龍蝦沾麵用小麥製拉麵撈上龍蝦汁,龍蝦尾大隻,肉質彈牙(´▽`) 不過影相就推薦呢個!整體高貴vibe 👑◐ 𝗠𝗮𝗴𝗶𝗰 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 $𝟵𝟴|8/10 🌟搞鬼蘑菇造型雪糕🍄 (呢個應該係我人生食過顏色最顯眼嘅菇…🫢) 上面個菇頭係雜莓雪糕,下面係雲尼拿雪糕🍦碟旁有餅碎做到好似草地咁◐ 𝗖𝗮𝗻𝗱𝗹𝗲 𝗟𝗶𝗴𝗵𝘁 $𝟵𝟰|7/10芒果汁/ Vodka / Rum / 紅石榴 / 檸
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
📍HK #西環 - 𝗩𝗶𝗲 𝗪𝗼𝗻 𝗪𝗼𝗻
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 𝗠𝗮𝗴𝗶𝗰 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 $𝟵𝟴|8/10 🌟
◐ 𝗖𝗮𝗻𝗱𝗹𝗲 𝗟𝗶𝗴𝗵𝘁 $𝟵𝟰|7/10
芒果汁/ Vodka / Rum / 紅石榴 / 檸檬汁🍋
味道酸甜容易入口,造型都好似個蠟燭咁好可愛
*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
𝗩𝗶𝗲 𝗪𝗼𝗻 𝗪𝗼𝗻
🥢 @viewonwon
🚶 香港大學站B1出口,步行約3分鐘
📍 西環石塘咀南里8號地舖
🏷️
地區:#laymao_西環
分類:#laymao_西式 #laymao_酒吧
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*