2022-07-30
呢幾日真係熱到懷疑人生🥵放假都離不開冷氣地方🌀上星期六就去左Yoho Mall行街🛍但真係多人到爆…結果決定搭多個站!去朗屏搵性價比高既野食🤭《Cafe52》離朗屏站只係幾分鐘路程~餐廳環境佈置花足心思,裝修以田園風為主,並且有好多兔兔既擺設、裝飾,令人有舒適寫意既感覺❤️特別欣賞店員既服務,好親切友善,上菜效率都高✨❥ 豚肉腩片、新鮮什菌配日式芥茉忌廉汁寬條麵 $80可以揀意粉、長通粉或寬條麵🍝我地揀左寬條麵,彈牙好食😋每條麵都掛滿芥茉忌廉汁,好creamy夠味!豚肉腩片肥美腍滑,配埋什菌,口感豐富!呢個配搭幾特別,味道都好夾😆❥ 肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士 配竹炭漢堡包及薯條 $95呢個burger用左竹炭麵包,夾住大大塊肉眼扒同芝士😆配搭好新穎!竹炭麵包外脆內軟,肉眼扒肉質厚實,好飽肚🤣中間仲夾住唔少生菜、青瓜同蕃茄,有助減輕油膩感😍薯條脆卜卜,好快俾我地清晒🤭❥ 香辣蜜糖燒雞翼(6pcs) $55必點😛‼️外皮超香脆,加左蜜糖,食落更香口🫶🏼雞肉嫩滑多汁,好滋味😋❥ 黑松露薯條 $50薯條炸得好香脆,面頭灑滿芝士粉同芝士醬🤩岩晒鍾意芝士既我🧀點埋松露醬,好食到停唔到口😋❥ 棒子泡沫
上星期六就去左Yoho Mall行街🛍
但真係多人到爆…結果決定搭多個站!去朗屏搵性價比高既野食🤭
《Cafe52》離朗屏站只係幾分鐘路程~
❥ 豚肉腩片、新鮮什菌配日式芥茉忌廉汁寬條麵 $80
可以揀意粉、長通粉或寬條麵🍝
❥ 肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士 配竹炭漢堡包及薯條 $95
竹炭麵包外脆內軟,肉眼扒肉質厚實,好飽肚🤣
中間仲夾住唔少生菜、青瓜同蕃茄,有助減輕油膩感😍
薯條脆卜卜,好快俾我地清晒🤭
❥ 香辣蜜糖燒雞翼(6pcs) $55
❥ 黑松露薯條 $50
❥ 棒子泡沫朱古力 $39
好邪惡~面頭有層厚厚既cream☁️
朱古力好香濃幼滑🍫
❥ 玫瑰梳朾 $39
賣相好靚🌹玫瑰味好香,飲落好refreshing!
記得攪勻先飲☺️