2024-01-17 249 瀏覽
【東區】【TODAY】我住沙田,離太安樓呢個地方都幾遠,不過為咗幫襯鬍鬚張買啤酒,披荊斬棘都要借啲意經過吓嗰邊。咁去得嗰邊,除咗去鬍鬚張買嘢之外,我都會一如其他區域嘅情況,喺嗰頭搵啲嘢食吓,或者搵啲嘢飲吓,飲飲食食。本身想去木衛二嗰邊睇吓有咩手搖杯,但係唔係好見,淨係見到呢間 Today。之前好似唔多留意到佢,既然今次見到,就姑且幫襯吓佢啦。買咗杯 $24 嘅「珍珠奶茶」少糖少冰同一杯 $28 嘅「黑糖珍珠奶茶」少冰,夾埋$52。我買得兩杯嘅當然係買埋畀其他人,可惜我一買去嗰陣,朋友話佢唔飲奶茶。然而,我買嘅兩杯都係奶茶,咁就唯有獨力完成咗佢啦。味道上,其實兩杯差唔得遠,個黑糖味唔算好搶,奶茶味有啲假,好似有少少奶精嘅感覺。個人覺得香港嘅奶茶店又唔會落奶精咁衰,不過佢嘅奶味同茶味都唔算好出就好容易令人幻想到呢樣嘢。啲珍珠就正正常常,不過不失咁。之後唔知仲有幾多機會去太安樓喇,値得去嘅理由少完一個又一個,好快就進入回憶。。。(地址:西灣河筲箕灣道57-87號太安樓A54號B號舖)#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfoodie

(地址:西灣河筲箕灣道57-87號太安樓A54號B號舖)

#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodblogger #foodiehk #topcitybiteshk #hkeat #hkfoodstagram #thatfoodiething #instagood #love #hkigfood #hkfoodlove #hkfoodblog #globaleats #foodieman #1am東區 #西灣河 #太安樓 #TODAY #今日真珠茶專賣店 #手搖杯 #珍珠奶茶 #黑糖珍珠奶茶 #1am1275 #1ambackup
2023-12-09
外賣自取