餐廳: 元気寿司 (新都城中心)
資訊:

去之前已經睇過吓食評,但係同老人家去食,又唔方便去咁遠就搏吓希望唔係咁差啦。入座後:員工近乎飛張『qr code』嘅單落枱,同時拋下一句『掃code 落單』。我想轉身問啲嘢,佢已經走開咗。進食時:員工喺我格離執枱。成個污糟嘅盤放上人客進食嘅餐枱,放正喺我大約30cm 側邊。員工並以好大嘅力度將碗碟揼落個盤,做成非常大嘅噪音不特止,亦有非常大嘅可能將污水/食物渣滓 飛到我嘅碟/杯。埋單時:我問收錢嘅員工『比電話號碼你check 唔check 到 我會員號碼?』一位員叫ad_ (senior crew)回答:『要掃code』我問:『即係點話?』佢再以極冇禮貌嘅語氣:『要-掃-code!』呢個ad_ 唔知係咪對公司好多不滿,再以極不友善嘅語氣問:『用唔用啲分?』『用就$30』元氣,其實你地有冇training 比員工? 或者有冇任何 QA mon 吓鋪頭嘅員工有嘅 service level? 真係算了。。。食物選擇何其多,呢啲咁嘅service 貼錢比我都唔會再幫襯!

入座後:

進食時:

埋單時:

我問:『即係點話?』

佢再以極冇禮貌嘅語氣:『要-掃-code!』

2023-03-27
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日