2024-06-19 82 瀏覽
【油尖旺區】【881】喺旺角 Sukiya 附近見到有間新開嘅外賣店叫做「881」,個名好鬼電台,唔知賣乜。行入去就知道原來佢係全香港首間醬肉包主營店,主打售賣醬肉包,仲話要令顧客「盡享傳統與創新嘅完美結合」,咁勁。不過我都唔知咩係醬肉包,之前亦都未食過。行埋去見到佢哋原來所有包點都係現嗌現包現蒸,呢點勁吸引喎!佢哋仲「承諾絕不售賣隔夜包,新鮮食材睇得到」,咁堅,就同細豬哥一齊試吓佢啦。首先試佢哋嘅招牌菜,就係 $12 嘅「醬肉大包」,我哋一人一個,好正, 肉香味好出,大家都好中意。之後試各 $8 嘅「雞蛋菜包」同「紅豆沙包」,前者個餡係雞蛋椰菜木耳粉絲,夠清新,後者豆味香濃得嚟又唔甜,正。試埋 $30 一籠嘅「鮮肉小包」,肉餡好食,勁邪惡。夾埋只係 $70,食飽兩個人。咁樣食包法可以話係絕無僅有,引領香港包點新潮流。。。(地址:旺角亞皆老街33號美聯金融大廈地下)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #ta

(地址:旺角亞皆老街33號美聯金融大廈地下)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #881 #醬肉大包 #雞蛋菜包 #紅豆沙包 #鮮肉小包 #1am1422 #1ambackup
2024-06-19
  • 鮮肉小包