2023-08-05
終於試到超級難搶位嘅𝙿𝙰𝚁𝙰𝙱𝙾𝙻𝙸𝙲𝙰 𝙲𝙰𝙵𝙵𝙴😭想嚟嘅最好都係上網訂定位 都係考運氣呢😮💨訂唔到位嘅都可以考慮外賣隔離烘焙甜點山長水遠嚟到淺水灣都有一定嘅期望 但係Good Good嘅班底仍是有信心~主要提供西日素食餐點 早/午/下午茶都唔同Menu 仲有唔少甜點選擇😗本身勁想試佢哋漢堡扒嘅餐點 但發現原來已經轉左Menu 咁就試吓新嘢啦!咁啱坐到靠窗位置 氛圍都幾舒服👍🏻🔸 Portobello Curry Omurice $168 (7/10)呢一款係素食主食 吉列大啡菇外皮炸得香脆🍄內裏juicy 配搭滑蛋同微辣嘅咖喱很送飯😋粟米湯也很好飲 一粒粒嘅粟米很香甜🔸Cre-umi Udon $208 (6.5/10)有比價錢嚇一嚇 食個cafe烏冬都要$200😂入邊有蟹肉同明太子 味道係比較creamy 味道不過不失啦 但食多幾啖會覺得好膩😅🔸Caramel Custard Pudding $88 (8/10)賣相很有復古昭和風格 蛋香香濃🍮質感軟滑綿密 味道唔會太甜膩特別鍾意上面嘅cream非常輕盈 士多啤梨反而比較酸🤣🔸Iced Grassy Matcha $68 (
終於試到超級難搶位嘅𝙿𝙰𝚁𝙰𝙱𝙾𝙻𝙸𝙲𝙰 𝙲𝙰𝙵𝙵𝙴😭
想嚟嘅最好都係上網訂定位 都係考運氣呢😮💨
訂唔到位嘅都可以考慮外賣隔離烘焙甜點
咁啱坐到靠窗位置 氛圍都幾舒服👍🏻
呢一款係素食主食 吉列大啡菇外皮炸得香脆🍄
內裏juicy 配搭滑蛋同微辣嘅咖喱很送飯😋
粟米湯也很好飲 一粒粒嘅粟米很香甜
🔸Cre-umi Udon $208 (6.5/10)
有比價錢嚇一嚇 食個cafe烏冬都要$200😂
入邊有蟹肉同明太子 味道係比較creamy
味道不過不失啦 但食多幾啖會覺得好膩😅
賣相很有復古昭和風格 蛋香香濃🍮
質感軟滑綿密 味道唔會太甜膩
特別鍾意上面嘅cream非常輕盈 士多啤梨反而比較酸🤣
🔸Iced Grassy Matcha $68 (7/10)
抹茶味都算濃郁微甘 味道唔會太甜🍵
🔸Iced Cappuccino $60 (7/10)
咖啡味道比較酸 唔算特別濃表現一般
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 7/10
🍴: Parabolica Caffe
📍: 淺水灣淺水灣道109號淺水灣地舖102-103號舖
🔍: 08:00-17:00 (Wed-Sun)
☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie淺水灣