2024-04-10
朋友超級推介呢一間的雞髀,佢話由士瓜環食到出嚟深水埗,既然講到咁好食,咁緊係要試吓啦雞肶 $24推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟難怪個老闆會同我講,個雞肶係佢哋嘅招牌菜,真係超正‼️雞肉超嫩,一啲都唔柴,而且外皮燒到有少少焦香,再加埋調味,我一個人KO一隻完全冇難度燒賣 $11推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟平時食燒賣主要都係蒸,好容易就蒸到過淋,但佢哋依個燒賣食落外脆內軟,好特別,再加埋少許調味,即刻變得好惹味芝士波 $15推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟見佢個名幾特別就叫嚟試吓🤣一定要放涼咗先可以食,唔係好容易辣親嘴,咬落去芝士會爆出來,不過芝士味唔係好濃,不過個外表都幾脆芝士茄子 $30推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟平時食燒茄子好少加芝士,因為怕俾得太少,呢度俾的份量就超多,多到第一啖食落口的全部都係芝士,而且冇因為加左芝士,調味就少咗,同樣都係超惹味娃娃菜 $10推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟食落唔會好乾柴柴,而且調味做得好好,好惹味臘腸滑雞煲仔飯 $60推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟一上枱老闆就同我哋講要2分鐘之後先可以開蓋加豉油,所以飯焦脆度剛剛好,唔好太乾;而滑雞肉都好嫩滑,唔柴,臘腸又係煲仔飯絕配,冇得輸✨整體來講,價錢唔貴,而且開到
雞肶 $24
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟
燒賣 $11
芝士波 $15
芝士茄子 $30
娃娃菜 $10
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟
食落唔會好乾柴柴,而且調味做得好好,好惹味
臘腸滑雞煲仔飯 $60
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟
✨整體來講,價錢唔貴,而且開到凌晨三點,就算收工去食宵夜都可以,不過位置偏細,強力推介佢個雞肶!
以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。