2020-04-05 1418 瀏覽
今次city hiking終於離開油尖旺,去深水埗。我會黎深水埗通常係要買電腦嘢,今次係出發前睇一睇條路線,決定黎大南街。深水埗其實係一個好古色古香嘅地方,行到門口,望入去,黑白分明簡單。open+ground,開放式嘅展覽空間,有咖啡,睇得出店主想打造各類設計知識、產品、文化展覽盡於一間鋪度。入到鋪頭,當然要先探熱。好鍾意個字體,上網搵番,原來係sans-serif有cold brew可以買我叫嘅係一杯White ,38元。黎到係好白,奶味好夠,啡味偏淡。我坐嘅係門口位,望住出面整車,成件事幾raw。係等候時間,睇下有咩睇。連儂牆,畫得好特別,有機會黎睇下。1.5米實施左,中間有一張枱係唔會用。如果你對設計,有意思嘅產品,不妨黎深水埗行下呢間可以食嘢飲嘢嘅openground「圖書館」。

入到鋪頭,當然要先探熱。

好鍾意個字體,上網搵番,原來係sans-serif

有cold brew可以買

係等候時間,睇下有咩睇。連儂牆,畫得好特別,有機會黎睇下。