我相信好多人都知道西九龍中心開咗好多野食,就算你一個星期7日三餐都嚟食,都保證你未必每一間餐廳都可以試勻晒,咁今次經開附近又未決定食咩好,咁就嚟試吓搵好嘢食一去到8樓,選擇困難症嘅我就被五花八門嘅餐廳所吸引,行咗諗咗好耐先諗到食咩好,最終都係選擇依間「HaHa Chicken 」原本諗住叫一份炸雞,之後再去其他餐廳買飯,但係咁啱見到佢有精選套餐,係三嚿炸雞+三嚿年糕+一個飯,而且價錢又唔貴,所以最後都係選擇買兩個套餐除咗套餐之外,仲可以單點一份炸雞或者其他小食,而且味道都唔少選擇咁就分別叫咗一個辣芝士炸雞和甜辣炸雞,飯就兩個味都各要一個咁首先梗要講咗啲主角先,依到嘅炸雞全部都係無骨炸雞,所以食嘅時候方便好多,再加上每一嚿都大大嚿,而且炸粉唔會好厚,唔會一啖咬落去,一整個口腔都係炸皮,食落都係啖啖肉,好Juice簡直係懶人首選咁兩款味道來說,我個人推介辣芝士味多啲,除咗平時係外面比較少見這個味道。更是因為辣芝士真係好好食!因為炸雞嘅炸皮唔厚,所以就算佢表面攞咗幾多芝士粉,食落口都唔會好重粉感,一啖咬落去,首先會食到好濃嘅芝士粉味,再之後會食到辣味,最後兩者合併一齊嗰味係其他地方係食唔到而

咁就分別叫咗一個辣芝士炸雞和甜辣炸雞,飯就兩個味都各要一個

而甜辣炸雞唔係唔好食,只不過上冇辣芝士炸雞咁突出,顯得有少少普通,而且我覺得甜辣炸雞甜味比較明顯辣味唔係好出,食得多會容易覺膩,不過我幾欣賞甜辣炸雞嘅外皮仲係好脆,因為好多時表面咁多醬汁,外皮好容易變淋,但依個食到最後嘅皮仲係好脆,難得!

咁仲有兩個飯,分別係卡邦尼飯和安東雞飯,首先講咗安東雞飯先,我最初望到佢顏色好似我哋平時食KFC會食到,但食落口完全係兩回事,雖然都係有少少辣辣哋,但係比較溫和嘅辣,最後會有少少甜味回出嚟,而且裏面嘅蔬菜粒已經煮到好入味,所以唔係好食辣嘅都可以試吓

卡邦尼飯就係平時在外面都會食到嘅味道,比起安東雞飯冇咁惹味,而且食落比較膩一點,但係可以中和炸雞嘅辣味;所以相比之下,我個人推介安東雞飯多啲