2024-01-08
.有朋友🧑🤝🧑開車🚗|想搵個地方傾吓偈|light meal🍽️元朗錦田附近|天空之城 🌃 絕對係好選擇#大飯糖甜品小食屋|#sweetcafé原木吧枱靠窗|原木小圓凳|小植物盆栽氣氛都好自然 小清新feel |而且每枱都有小紙巾盒🧻.直覺話俾我聽 新派fusion 中西糖水|😉唔會太差下午茶時段|店員🤵🏼♂️🤵🏼推介【小寧波 1951 芝麻湯圓系列】.📝 我哋嘅點餐 💁🏽♂️💁🏽1️⃣ #三色芋圓芝麻湯圓芭菲杯 2️⃣ #玫瑰桂花羅望子酒釀芝麻湯丸.🍦 三色芋圓 🟧🟪⬜️ 芝麻湯圓芭菲杯雖然外觀好一般|食材選用日本🇯🇵 5.0軟雪糕🍦就好smooth加上有少少🤏🏼 椰奶忌廉 |親手倒芝麻糊上雪糕雖然有少少甜🤏🏼|但驚艷係下面三色芋圓 同小湯圓芋圓好咬口 QQ|邊食軟雪糕 邊食芋圓 口感好特別.🍡 玫瑰桂花羅望子酒釀芝麻湯丸 入口就好like👍🏻 |唔太甜 有少少酸 酒釀有咬感玫瑰桂花碎係點綴|湯底微回甘 微酸🥰酒釀落重手|芝麻湯圓唔太大粒|流心芝麻餡|咬半口就慢慢流出嚟 👏🏼 抵讚🥺 如果有花生🥜芝麻湯圓 兩溝 就好.🕺🕺 總結報告 💃🏻💃🏻🉐📃性價比:8.5/ 10 🙂|西式|甜品|糖水|
元朗錦田附近|天空之城 🌃 絕對係好選擇
流心芝麻餡|咬半口就慢慢流出嚟 👏🏼 抵讚
🥺 如果有花生🥜芝麻湯圓 兩溝 就好
🕺🕺 總結報告 💃🏻💃🏻
🉐📃性價比:8.5/ 10 🙂
|西式|甜品|糖水|咖啡店|All Day Breakfast|
—————————————————————
📬 大飯糖|Sweet Canteen|元朗錦田|Yuen Long Kam Tin
地址:元朗錦田高埔村97號天空之城地舖
💈 營業時間:Mon-Tue Thu-Sun 11:30-23:00
#大飯糖 #大飯糖甜品小食屋 #sweetcanteen #元朗美食 #港式新派糖水 #fusion甜品 #甜品
#小寧波 #小寧波湯圓 #小寧波芝麻湯圓 #天空之城美食 #元朗自然系cafe #聽講咖啡都好飲
#停車好方便 #湯圓