2022-12-23
今日小編來到灣仔一間樓上Cafe「ULURU Cuisine」,餐廳以黑白風格為主題🖤🤍 牆上的黑白畫都是由本地美術大學學生親手繪畫,黑白線條都係人手繪畫,設計線條精細,就好像走進漫畫世界一樣,跟街外形成強烈對比,餐廳每個角落都充滿美感和心思設計😍 店內提供食物飲品如藝術品般🎨 賣相唯美而且打卡一流📷 「粉蝶花之丘 Nemofira no oka」 造型充滿藝術感🧡 賣相超吸睛的粉蝶花之丘🦋,透明的拉糖花盆是紅藍漸變色的粉色透明糖熱溶而拉成🪴 ,賣相唯美又夢幻,造型充滿藝術感☺️ 可敲碎透明糖霜一同食用,底下的「泥土」是朱古力蛋糕brownie、曲奇餅碎🍪和朱古力🍫,朱古力控必定要試試‼️「花見 Hanami」以誘人既姿態出埸,賣相精緻 💕 玫瑰啫喱入面有玫瑰花瓣,口感爽口似大菜糕,底下是芝士慕絲,而且有少少檸檬清新味道🍋,散發住淡淡既玫瑰香🌹底下餅乾碎令口感更豐富,整體一身入口清甜不會膩😍「Lavender Dream」 🍹 混入荔枝帶出清新可口,消膩一流😊 將夏日清甜感覺帶出,配上薰衣草糖漿配上英式早餐茶茶底🫖 令人係鬧市中享受慢活和寧靜時光😍🍽 :粉蝶花之丘 Nemofira no
🍽 :粉蝶花之丘 Nemofira no oka;花見 Hanami;Lavender Dream
👅好味指數:7.75/10;7.75/10;7.75/10;
💰消費:HK$108;HK$98;HK$52
📍 地址:ULURU (灣仔)
灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓
🈹推介優惠:N/A