2023-12-27 279 瀏覽
【灣仔區】【翠林餐廳】呢排都會去銅鑼灣嗰邊做嘢,唔止去皇室堡冒記推銀,仲要食嘢。不過大家都知呢啲旺區要搵啲自己一個人適合食嘅餐廳都有一定難度,我今次就行到去聖保祿醫院嗰邊睇吓。有嗰邊返工嘅朋友話有間茶記唔錯,茶記啱我喎。去到係下午茶時段就梗係叫下午茶餐,只係 $34 就有份「豬扒薯條」配「熱奶茶」,份量唔算勁大,不過係即整,熱辣辣,薯條仲外脆內軟,好食。杯奶茶唔錯,達到茶餐廳嘅應有水準,成個餐咁樣我覺得係好港式嘅一件事。跟住我見到餐牌有 $10 嘅小食「煎雙蛋」,就叫嚟食吓啦。好好味,唔係因為佢用咗啲質素好高嘅蛋,而係佢嘅技術令到隻蛋可以發揮到最高嘅效果。可以煎到流心而脆邊,就算唔係用啲咩靚蛋,都係值得我高度讚揚嘅。呢餐係我嘅早餐嚟,所以想食多啲,叫多份 $22 嘅「雙併三文治」,我揀咗「蛋牛治」,都係水準之作,唔差嘅。埋單 $66,食咗咁多款嘢,絕對抵食,而最難得嘅係佢喺食物上同氛圍上都做到茶餐廳感覺,成件事好香港。。。(地址:銅鑼灣信德街15號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instaf

(地址:銅鑼灣信德街15號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #天后 #翠林餐廳 #豬扒薯條 #熱奶茶 #煎雙蛋 #雙併三文治 #蛋牛治 #1am1241 #1ambackup