【灣仔區】【魚鮮生刺身專門店】我呢晚本身已經返咗屋企,但係見到東海棠好可憐,就陪吓佢食飯啦,我都無謂講佢班機遲咗幾多喇,無謂揭人瘡疤。本身我係想打邊爐或者食燒肉嘅,但係當時已經有啲夜,香港都冇乜邊間任食放題喺夜晚十點後仲有做,所以喺銅鑼灣求其搵啲嘢食算。入到呢間日本餐廳就好有深夜食堂 feel,已經有唔錯嘅印象。一人對一碗拉麵先,佢食 $88 嘅「赤滝」,即係辛辣味,佢話幾好喎。而我就食都係 $88 嘅「青滝」,係用青醬整嘅,都真係幾好食。我都好清楚唔係因為肚餓所以先覺得好食,本身都真係唔錯。咁當然我哋唔會就咁算啦,見到佢哋有串燒食,都叫咗少量。首先係$58 嘅「燒牛舌芯」,我本身都係一個牛舌控,好中意同牛打茄輪,所以對牛舌都有一定要求,而呢一串牛舌心係燒得唔錯嘅,而另外 $38 嘅「燒白鱔」同 $28 嘅「燒雞腎」其實都唔差嘅。嘢飲方面,我就飲 $68 嘅「本村信州蘋果蘇打」,嘩咁樣一支嘢飲都幾貴喎,雖然都真係日本進口同埋幾好飲。而東海棠就飲 $48 嘅「巨峰提子乳酸」,佢都話 okay 嘅。呢餐飯埋單就 $458,我覺得價錢都相當合理,畢竟咁夜要食日本菜,佢算克盡己任。。。(地址:

(地址:銅鑼灣登龍街31-35號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #魚鮮生刺身專門店 #魚鮮生 #日本菜 #赤滝 #青滝 #燒牛舌芯 #燒白鱔 #燒雞腎 #本村信州蘋果蘇打 #巨峰提子乳酸 #1am1325 #1ambackup
2024-02-01