其實經過呢間餐廳好多次,一路覺得環境幾舒服好適合兩到四個人坐埋一齊食飯傾計,因為係商業中心,次次見到都見到好多上班族喺度食野,今次終於有機會試。同男朋友襯佢唔係好多人既時間入咗去。一人叫一個套餐,男朋友叫咗個呢度好出名嘅全日早餐,而我就叫左一個芝士黑咖喱和牛漢堡飯同凍檸茶。其實本身自己比較鍾意食中餐,因為男朋友想食全日早餐,所以先專程來呢度食,等左大約15分鐘左右就開始上菜啦,當初餐牌見到黑咖喱飯,所謂既黑咖喱咖原來係日式咖喱,個咖喱無咩太特別,同一般食到既日式咖喱一樣,唔辣偏甜、仲帶小小果酸味,加埋芝士幾好配白飯,白飯都唔錯幾香軟。反而最驚喜既係個和牛漢堡,食過唔少牛肉漢堡,通常都好夠味,但就欠鮮味,感覺好罐頭,但佢里個好有牛肉味,唔會鞋口同埋好多肉汁,相當高質既一塊牛肉漢堡。成餐飯最失望既係凍檸茶,茶味唔夠,始終都係飲茶餐廳既最隱陣。至於女朋友個全日早餐,聽佢講就無咩特別,最貴就其實係黑松露炒蛋度,我都試左小小,整體不過不失,不過作為招牌菜黎講就有小小失望。

2016-12-23
  • 芝士黑咖喱和牛漢堡飯