❤️‍🔥= 極度推介的單品✌🏻🐖燉豬肋骨 ❤️‍🔥🦀醬油蟹麵 ❤️‍🔥🐙鮑魚八爪釜飯🧀芝士薯仔煎餅🍹士多啤梨米酒 ❤️‍🔥🍹蜂巢蜜糖米酒🥤Aloha🔸Antidote位於炮台山,主打格調小前衛韓國菜,由韓國人主理🇰🇷仲有一班韓國oppa幫你料理,感覺好似去咗韓國旅行咁!食完之後覺得係今年最鍾意嘅韓國菜,推介一下比大家先😎🔸首先要介紹嘅係燉豬肋骨,呢道菜真心係必點!韓國人侍應會上菜同親自幫你煮好,調味做得真係啱啱好😍肉質嫩滑得嚟又入味,勁大份又飽🥸🔸至於醬油蟹麵,呢個係懶人必選😍上菜時已經起晒膏,唔使你自己動手😁蟹膏同麵條混合得好均勻,每一啖都食到蟹膏嘅鮮味,真係唔講得笑好正🥺🔸鮑魚八爪釜飯有驚喜,鮑魚同八爪魚嘅配搭非常正,飯粒吸收咗海鮮嘅鮮味,每一啖都充滿驚喜。而芝士薯仔煎餅絕對係完美嘅組合,加埋餐廳係半炸嘅整法,外脆內軟,芝士拉絲效果一流🧀🔸飲品方面,士多啤梨米酒真係唔可以錯過🍓士多啤梨乳酪加上韓國馬格利米酒,好飲到癲 🧐甜甜地又帶有少少酒味,飲完真係好滿足。而蜂巢蜜糖米酒都好特別,蜜糖嘅甜味加上米酒嘅香氣,口感非常柔和,好適合同朋友一齊慢慢飲😎
❤️‍🔥= 極度推介的單品✌🏻

🐖燉豬肋骨 ❤️‍🔥