【【炮台山夜市台式料理🥢$66肥美焢肉滷肉飯】推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #炮台山 - 遇見花蓮 Hualien Dating炮台山木系台式餐廳,主打台式夜市小食,個人推介焢肉滷肉飯,但糖水/飲品不了,完全晤甜無咩味!😂【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 花蓮小食拼盤 $88 | 7/10 靚靚九宮格拼盤,有9款唔同小食(包括:鹽酥鷄,牛肚,豬大腸,花雕雞卷,滷蛋,香腸,地瓜酥,脆魚塊,麻辣鴨血)唔食牛肉/内臟/麻辣就不建議...本人作為其中一員,我朋友直接問我我玩唔玩「過三關」睇吓有幾多味啱食…鍾意食內臟,豬大腸/牛肚都滷得入味但會偏辣🥵 ◐ 古法慢煮焢肉滷肉飯 $66 | 8/10 🌟焢肉一半瘦肉/肥肉,煮得好軟糯,滷肉飯算肥肉偏多,油膩咗啲…但好香豬油味。另外配上「紫菜貢丸湯」,非常清淡得少量紫菜+一粒貢丸◐ 淡水滷肉刈包 $26 | 2/10 😟難食… 本身睇menu 好靚樣,結果無乜餡得幾粒肉… 個韭菜有啲薄荷… 定中藥味… 食一啖就放棄◐ 鮮奶芋泥手工芋圓 $38 | 6/10無特別嗌少糖都已經
【炮台山夜市台式料理🥢$66肥美焢肉滷肉飯】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

◐ 花蓮小食拼盤 $88 | 7/10

◐ 古法慢煮焢肉滷肉飯 $66 | 8/10 🌟

◐ 淡水滷肉刈包 $26 | 2/10 😟

◐ 鮮奶芋泥手工芋圓 $38 | 6/10
無特別嗌少糖都已經好似得30%甜度🧋 好似屋企自己DIY嘅奶茶,好似芋泥&牛奶好似唔太融合…

◐ 冰糖紅棗燉雪耳 $38 | 3/10
懷疑漏咗落冰糖 ಠ_ಠ

◐ 古早仙草三色芋圓 $38 | 6/10
價錢幾平,有仙草、芋丸、地瓜丸 etc. 好普通黑糖底糖水糖水都係去返糖水舖食好啲

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
遇見花蓮 Hualien Dating
🚶 炮台山站A出口,步行約3分鐘
📍 北角電氣道183號友邦廣場14-15號舖

🏷️
地區:#laymao_炮台山
分類:#laymao_台式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*