2024-07-16
【私心推薦‼️超抵食豆製品甜品鋪!】我敢講 呢間甜品鋪絕對係我喺香港食過最足料既甜品鋪頭!堂食同外賣一樣~有好靚又唔驚漏既包裝✨目前去過既分店都覺得環境清幽 幾乾淨!溫馨提醒🔔:堂食的話要自行處理垃圾 然後再將托盤擺返攞嘢食個位置哦〰️🥰1️⃣【煙韌之選】 $45成日會嘴痕既我 經常會叫一兜煙煙韌韌既甜品黎咬🤣呢個甜品絕對係首選😎配料有豆乳布丁、特調椰奶、 小丸子、珍珠、芋圓同黑糖!真係好多好足料🔥豆乳布丁好香好滑!豆味好濃郁!配上面較甜既配料一齊食就剛剛好😈(搵唔到相🤣但絕對係我最常食既一款)2️⃣【多芒小丸子】 $48配料有西米、芒果汁、新鮮芒果、特製椰奶同小丸子~芒果味好甜!絕對唔係死甜🥭小丸子食落煙煙韌韌 好味!想食得fresh少少但又嘴痕想搵嘢咬既朋友可以食呢個💛3️⃣【多芒楊枝甘露】 $48顧名思義就係平時食既楊枝甘露🤣但係真係好好好好足料!有西米、芒果汁、新鮮芒果、新鮮柚子同特製椰奶~西米同我地平時食既唔同 會比較大粒!芒果味好甜好出!成兜嘢好清新 好fresh💯(偷偷地講 如果小丸子同楊枝甘露比 我會揀楊枝甘露🥰)4️⃣【三色芋圓豆花】 $32最近先發現呢個咁抵食既甜品!因為食完飯驚食唔落
1️⃣【煙韌之選】 $45
2️⃣【多芒小丸子】 $48
想食得fresh少少但又嘴痕想搵嘢咬既朋友可以食呢個💛
3️⃣【多芒楊枝甘露】 $48
(偷偷地講 如果小丸子同楊枝甘露比 我會揀楊枝甘露🥰)
4️⃣【三色芋圓豆花】 $32
最近先發現呢個咁抵食既甜品!因為食完飯驚食唔落先叫呢個⋯然後原來係同一個size 好多好多!
芋圓份量好足✨豆花既豆味濃郁!果然係專做豆製品既甜品鋪 大讚!食完好似食完一兜飯咁飽⋯🙈
5️⃣【Oreo 奶蓋珍珠布丁】 $52
雖然甜品名冇寫到朱古力🍫但係事實上我覺得朱古力味凸出過oreo味〰️
因為甜品係朱古力做基底 再加左啲oreo碎碎同oreo 同埋奶蓋、珍珠同埋豆乳布丁✨奶蓋味鹹香十足 朋友讚不絕口🤣🤣
不過個人對於朱古力味既甜品不是太喜歡 所以味道上覺得中規中矩 較喜歡上面推薦的甜品款式🙈鍾意oreo同朱古力的朋友可以試試✨
🌟呢間既豆乳都係低糖&健康之選!全部都好香豆味~如果覺得唔夠甜亦都可以自己添加糖漿 推薦鍾意飲豆漿既朋友可以試試啦!
😋:9/10
性價比:9/10
回頭指數:10/10 (😎)
📍豆乳狂人
樂富聯合道198號樂富廣場A區1樓1168-1170號舖
黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G10A-G10B號舖
沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G01及G02號舖
#甜品 #甜品控#邪惡之選 #芝士 #奶蓋 #芒果甜品 #楊枝甘露 #芋圓 #小丸子 #朱古力控 #oreo #珍珠#香港美食 #香港必食 #豆製甜品 #遊客推薦 #香港打卡 #香港美食指南 #香港美食日記 #豆乳 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #foodiehk #852food #hongkongfoodie #foodhk #mongkok #hongkong