2022-10-05
行過旺角,見到呢間係新開張既舖頭,而裏面裝修好有舊香港既味道,就選擇入去試一試!—— 可以去最後一頁睇下餐廳裝修可能係新開既關係,即使weekend 1:00pm左右去食,人流唔算太多,唔會好嘈。食物選擇方面係傳統香港既感覺,有湯麵、亦有飯可供選擇,中途會播住舊既廣東話歌(大約2000年的時代曲),仲要係超平民價錢👍🏻不用加一。 豬油渣溫泉蛋撈飯 ($38)飯終於尼到,大大碗相當吸引。好多金黃色的豬油渣,而且粒粒分明,方便女仔細細口食,但味道比較淡口,只有少少豬油味,幸好冇羶味。豬油平均撈勻飯,所以好香👍🏻溫泉蛋就大成功。。香茅雞扒飯 ($38)雞扒厚度適中,正常香茅雞扒味。因為有蔥油係上面,所以同越南香茅雞扒唔同。食既時候,會滿嘴雞油,反而比豬油渣溫泉蛋撈飯更出色。。胡椒肉骨茶 ($36)由於佢價錢同飯相若,幻想佢都會好出色。但第一下尼到,嗅落少少似跌打酒味,飲落第一啖有辛口嘅味道,肉味正常入味和淋身。回頭指數: ⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️消費指數: 💰(人均消費$56)環境質素: ☘️☘️☘️☘️同類餐廳 #cocofood_香港味道同區餐廳 #cocofood
。 豬油渣溫泉蛋撈飯 ($38)
豬油渣溫泉蛋撈飯
。香茅雞扒飯 ($38)
香茅雞扒飯
。胡椒肉骨茶 ($36)
由於佢價錢同飯相若,幻想佢都會好出色。
胡椒肉骨茶
回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰(人均消費$56)
環境質素: ☘️☘️☘️☘️
同類餐廳 #cocofood_香港味道