Ho Lan Jeng 😍😍我唔係講緊粗口呀!而係呢間餐廳名之外,更加係我想形容佢呢到食物既形容詞餐廳係中環蘭桂坊上面,需要行少少斜路先到達餐廳裏面既設計好有現代x舊時香港既感覺,不論枱燈既款式,而且店裏面更有”鬼佬涼茶”既霓虹燈,好適合影相打卡📸我recommend ⭐️。24小時慢烤伊比利亞叉燒飯 ($188) ⭐️好有周星馳既黯然叉燒飯感覺😂叉燒飯既飯係豬油撈飯, 而米感覺似日本米。表面有溫泉蛋,職員建議將溫泉蛋撈勻先好食呢個叉燒飯,因為會帶出飯&蛋既香,果然食起好香之外,感覺亦好似鰻魚燒汁飯而24小時慢烤伊比利亞叉燒,接近有入口即溶既feel,脂肪比例非常之好。叉燒表面既蜜汁感覺,唔係傳統中式既叉燒,而係似外國ribs既燒汁+中式蜜汁叉燒既fushion 感覺。香煎澳洲牛臉肉漢堡包 ($158) ⭐️整體賣相睇落好少份量,但食起尼都幾飽肚漢堡包兩邊都有煎過,係脆口👍🏻澳洲牛臉肉好有牛味,而且好juicy🤤最正既係佢烤大菇,超香超級juicy,會食到滿手都係汁冇諗過牛肉同大菇都咁多汁,但漢堡包都繼續依然脆薯條好粗身,都脆口,但同漢堡包比較之下,漢堡包係攞滿分Drinks 。cockta

Ho Lan Jeng 😍😍我唔係講緊粗口呀!
而係呢間餐廳名之外,更加係我想形容佢呢到食物既形容詞

餐廳係中環蘭桂坊上面,需要行少少斜路先到達

我recommend ⭐️

。24小時慢烤伊比利亞叉燒飯 ($188) ⭐️
好有周星馳既黯然叉燒飯感覺😂

。香煎澳洲牛臉肉漢堡包 ($158) ⭐️
整體賣相睇落好少份量,但食起尼都幾飽肚
冇諗過牛肉同大菇都咁多汁,但漢堡包都繼續依然脆
薯條好粗身,都脆口,但同漢堡包比較之下,漢堡包係攞滿分

Drinks
。cocktails - 芝麻花生湯圓 ($125) ⭐️
酒係Whisky底,但表面花生味道好濃,而且有幾粒迷你湯圓,好可愛😍但整體酒既濃度都幾高,我飲咗兩啖塊面都即刻紅左

。happy drinks - 桂花橙酒 ($160)
最少要叫要四杯,而味道選擇需要係一樣!
飲起尼vodka都幾重,味道酸酸地。雖然佢係橙酒,因為係酒裏面有Lemonade,所以酒係黃色既,整體味道都幾特別

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(人均消費$348)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

* 何蘭正 (中環)
中環雲咸街29號LKF29 2樓

同類餐廳 #cocofood_西餐 #cocofood_中菜
同區餐廳 #cocofood中環
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-02-05
15 分鐘 (堂食)