2024-05-18
【荃灣區】【川燒王】凌晨時份喺荃灣搵嘢食,同得皮蛋哥一齊食嘢,食唔到好嘢嘅話佢會詐型,所以一定要小心選擇。除咗周街都係嘅茶記之外,喺四陂坊仲隱藏咗一間川式串燒店,我睇佢個格局覺得可以試吓,就同皮蛋哥入去坐低。都幾有內地細小食店嘅風情,有 feel。先試 $38 隻「蒜蓉扇貝」,一人一隻,面頭啲粉絲索晒汁,蒜蓉味又重,配合埋本身嘅主角扇貝,成件事好正。跟住試 $15 嘅「韭菜」,一大捆咁樣嚟,面頭灑滿辣粉,邪惡度爆晒錶。試埋 $13 嘅「豆卜」,都燒得唔錯,外面脆卜卜得嚟,裡面唔會太硬。之後一人試一串 $35 嘅「惹味燒雞子」,燒完好香,口感實在。最後試 $45 嘅「厚切牛舌心」,幾好食嘅一款嚟。皮蛋哥飲 $13 罐嘅「加多寶」,我就飲 $16 枝嘅「竹蔗茅根」,啱啱好。咁樣夾埋 $248,喺香港凌晨食串燒嚟講,我覺得可以接受嘅。。。(地址:荃灣德海街18號富利達中心地下F2號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #food
(地址:荃灣德海街18號富利達中心地下F2號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #川燒王 #蒜蓉扇貝 #韭菜 #豆卜 #惹味燒雞子 #厚切牛舌心 #加多寶 #竹蔗茅根 #1am1389 #1ambackup