【荃灣區】【July Coffee & Co.】同皮蛋哥入嚟深井做嘢,深井呢個地方一向畀我嘅印象係食燒鵝,同埋以前仲有間好出名嘅排隊甜品店。但係我作為一個 foodie 冇理由走去同其他人食埋同一樣嘅嘢,見到有間 cafe 咁嘅餐廳,門面裝修幾雅緻,經過大家一致同意之後,就決定入去試吓佢。我哋各自叫咗一個「晚市套餐」,前菜可以揀「柚子沙律」或者「粟米濃湯」,我哋就要咗兩款各一。前者幾清新,後者亦都濃香,兩個選擇都唔錯嘅。主食方面,先嚟 $108 嘅「拿破崙大蝦意粉」,大蝦整得幾好食,鮮味十足,番茄醬亦都唔會太濃,啱啱好。之後試 $148 嘅「堅果脆皮三文魚意大利飯」,估唔到幾有驚喜,三文魚煎得好食不在話下,個意大利飯入面加咗少少三文魚粒,令件事更添風味。餐飲方面我哋冇跟免餐飲,各加 $25 試咗「鮮奶咖啡」同「冰靜岡抹茶鮮奶」,整得都頗為出色,成件事唔錯。。。(地址:深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖)@julycoffeeco#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #y

(地址:深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖)

@julycoffeeco

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #深井 #JulyCoffeeCo. #晚市套餐 #柚子沙律 #粟米濃湯 #堅果脆皮三文魚意大利飯 #拿破崙大蝦意粉 #鮮奶咖啡 #冰靜岡抹茶鮮奶 #1am1449 #1ambackup
2024-07-16