天氣準備轉涼!冬天終於來了😍☃️係時候食返d暖笠笠既野♨️早幾日同男友去左荃新天地既【田中寿司】🍣試下佢新推出既二人前鍋物套餐!呢間日式餐廳想試好耐了😚平時行開Citywalk,每次經過佢既門口,都覺得日系感滿滿🇯🇵好有居酒屋feel🏮餐廳裡面以木系為主,簡潔舒適,座位之間會有d距離,部分座位更有塊簾隔開,私隱度好高😌《名古屋赤味噌鍋 二人前 $588》❥ 田中血合我係第一次食血合,血合係吞拿魚既血同肉混合而成,食落魚味好濃郁,唔會腥,口感好特別!❥ 胡麻豆腐沙律豆腐好嫩滑,配埋爽脆既沙律菜同新鮮番茄,加埋胡麻醬,好清新開胃🥗❥ 本鮪三貫盛 (赤身、中拖羅、大拖羅各2貫)呢個係成個套餐我最喜歡既部分🥰🥰🥰食材非常之高質!三款刺身都有唔同口感,共通點係佢地都有豐富既魚香,好肥美,有入口即溶感覺🍣😍值得encore✔️✔️✔️❥ 日替串燒4本串燒有翠玉瓜、秋葵豚肉、雞軟骨、京蔥雞肉🍡4款都燒得好香口♨️熟度岩岩好,唔會好乾,調味亦唔錯👍🏻最愛雞軟骨同京蔥雞肉❤️保留到肉汁,食落juicy😋❥ 赤味噌鍋可以自選辣度,有唔辣、辛辣、激辣、獄辣4種程度🌶️我地揀左唔辣!(食辣方面有少少廢😝)配料好豐富,有自家製
天氣準備轉涼!冬天終於來了😍☃️
係時候食返d暖笠笠既野♨️
早幾日同男友去左荃新天地既【田中寿司】🍣
試下佢新推出既二人前鍋物套餐!

呢間日式餐廳想試好耐了😚

《名古屋赤味噌鍋 二人前 $588》

❥ 田中血合

❥ 胡麻豆腐沙律

❥ 本鮪三貫盛 (赤身、中拖羅、大拖羅各2貫)
呢個係成個套餐我最喜歡既部分🥰🥰🥰
值得encore✔️✔️✔️

❥ 日替串燒4本
串燒有翠玉瓜、秋葵豚肉、雞軟骨、京蔥雞肉🍡
4款都燒得好香口♨️
熟度岩岩好,唔會好乾,調味亦唔錯👍🏻
最愛雞軟骨同京蔥雞肉❤️保留到肉汁,食落juicy😋

❥ 赤味噌鍋
可以自選辣度,有唔辣、辛辣、激辣、獄辣4種程度🌶️
我地揀左唔辣!(食辣方面有少少廢😝)
配料好豐富,有自家製雞丸、腐皮、牛腸,仲有豚肉、日本年糕、蔬菜🥬後面呢3款仲可以無限追加😯‼️
豚肉係薄切,肉質鮮嫩🥩
雞丸我覺得都有驚喜,咬落口會爆汁🤭
值得一提既係,我地食到七七八八,店員俾左米飯🍚、芝士、雞蛋我地,佢教我地將呢3樣食材放入個鍋度滾下♨️即刻變成暖笠笠既芝士雜炊!
第一次咁食法,口感唔錯!對我黎講係新嘗試🤭

❥ 紅豆鯛魚燒
最後仲有埋甜品❤️
新鮮熱辣♨️外皮好脆!
入面既紅豆蓉唔會太甜🫘
食完好滿足🫶🏼