2024-05-13
天下無雙 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道16號地舖尖沙咀嘅天下無雙!佢嘅獨特菜式同高超廚藝有別於一般車仔麵。湯底濃郁,餸菜精細,係車仔麵界的頂流。招牌菜之一,荔枝蝦班$48。呢道菜以炸蝦球造型仿荔枝,真係視覺同味覺兩重享受!蝦球外脆內腍,再加上外形勁似荔枝,每一口都帶嚟驚喜嘅口感。滕椒魚皮,呢道招牌涼拌小菜$58。魚皮薄脆,再加上辣椒同香料嘅調味,帶嚟一種清新開胃嘅感覺,絕對係夏天消暑嘅最佳選擇,魚皮口感爽脆。最令我驚喜嘅係佢哋嘅車仔麵,我揀咗自選車仔麵,價錢就係根據每樣餸而計。呢度嘅車仔麵真係同啲一般嘅唔同,湯汁濃郁,餸菜選擇多元。我揀咗大肥腸同牛柏葉嚟配麵,每一口都飽含濃郁滷味同鮮嫩口感。份量絕對夠食,一定滿足到你嘅胃口!最後,叫了杯清爽嘅荔枝特飲,$18,同餐相得益彰。荔枝嘅甜美同特飲嘅清新完美結合,帶嚟一種愉快嘅口感。
天下無雙 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道16號地舖