2023-06-13
上星期五收工過嚟中環呢邊同朋友食居酒屋,餐廳唔大但係感覺非常溫馨,而且入面嘅店員都非常友善,睇完價錢都ok就決定入去。———————————————🌟炸物拼盤 $110 一共有三種分別係炸池魚、炸豆腐同雞軟雞,每一樣都炸得好香,豆腐入面好軟滑,雞軟骨基本上都連肉,大大粒食落好滋味。池魚味道都好香,不過稍微有少少細骨,大家食嘅時候要小心啲~.🌟煙三文魚沙律 $78呢個沙律真心幾抵叫,因為份量其實都算多,計埋好似有7-8塊三文魚,醬汁唔會話落得太多啱啱好。.🌟牛舌 $48牛舌超厚肉,最前果塊有少少焦不過完全都唔阻礙成串牛舌嘅美味,咬落去好滿足。.🌟牛肋肉 $38燒得好軟腍,咬落去牛味好重仲要好Juicy😋.🌟雞中翼(2隻) $38雞中翼個調味我個人幾鍾意,個皮燒得香脆又咸咸地👍🏻.🌟日本大蔥黑豚肉串 $68豚肉每舊都係半瘦半肥,咬落又香又多汁,中間嘅大蔥又可以中和返果種肥膩感😋.🌟鰻魚 $48相影落唔算大舊,但個人認為每舊個份量啱啱好,每啖食落去都好滿足。.🌟海鹽雪糕呢個雪糕個人認為係好好食,首先佢雪糕本身調味好出色,咸咸地又甜甜地完全唔會覺得有沖突,其次係佢成個甜品係加有好多唔同嘅配料,
———————————————
🌟炸物拼盤 $110
🌟煙三文魚沙律 $78
🌟牛舌 $48
🌟牛肋肉 $38
燒得好軟腍,咬落去牛味好重仲要好Juicy😋
🌟雞中翼(2隻) $38
雞中翼個調味我個人幾鍾意,個皮燒得香脆又咸咸地👍🏻
🌟日本大蔥黑豚肉串 $68
🌟鰻魚 $48
🌟海鹽雪糕
呢個雪糕個人認為係好好食,首先佢雪糕本身調味好出色,咸咸地又甜甜地完全唔會覺得有沖突,其次係佢成個甜品係加有好多唔同嘅配料,包括底層有紅豆蓉,面層有抹茶粉同脆卜卜嘅碎粒,側邊仲有蕨餅同最中餅皮,食落口感超豐富。
🔸整體評價🔸
成餐嘅體驗比我感覺都非常良好,主要原因係成個小店嘅氣氛都非常良好,店員比人感覺都好享受工作,樂於同客人打成一片。唯一係小店入面燒串燒會比較熱少少,但好彩都有足夠冷氣同風扇。整體味道同價錢都唔錯,店員仲話平時大家凌晨過嚟只要未關門佢地都一樣會做你生意架,所以大家飲完酒都可以過嚟食宵夜😋