2023-01-31
琴日去西環附近食晚飯,見時間仲早就決定搵間糖水店去試試,轉頭就搵到呢間充滿藝術感嘅傳統芋圓店。———————————————🌟傳統仙草芋圓 $40呢碗糖水份量真係不得了,仲要材料真係勁豐富,除咗仙草芋圓仲有紅豆、薏米、白玉、珍珠同粉菓。芋圓同白玉都超有咬口,特別想強調上面果舊黃色粉菓,一開始食仲諗咗吓係咩嚟,咬落超煙韌,個口感令人眼前一亮👍🏻.🌟多芒小丸子 $45呢碗小丸子完全唔係傳統果種小丸子,根本就係大丸子!粒粒都大大粒咬落又煙韌😆芒果湯底方面一啲都唔會太甜,反而係有少少帶酸嘅真芒果味,味道好鮮好濃,仲有好多粒芒果係入面😍.🌟冷萃茶系列 $18/樽我同朋友分別叫咗冷萃桂花烏龍茶同冷萃菊花普洱茶,我個人比較鍾意桂花果隻,果種桂花味超香。菊花普洱個花味相對冇咁出,但飲落就真係同時可以有曬花同茶嘅兩種味道,我朋友就比較鍾意呢隻多啲!.🔸整體評價🔸糖水味道好唔錯👍🏻服務亦都好好,掃完QRcode落單就會送過嚟仲有紙巾提供。鋪內裝修亦好特別,周圍都有好多黑白手繪,有啲位拎得好嘅話都好適合打卡!
———————————————
🌟傳統仙草芋圓 $40