2020-01-04
刺身壽司嘅omakase係好正,但天氣凍凍地都係鐵板燒吸引啲😬 生日去咗間零負評嘅鐵板燒,好彩試咗真係幾好,享受一吓😋前菜#松葉蟹肉沙律 好多蟹肉🦀,蔬菜又新鮮🥗 #海膽黑松露溏心蛋 非常滑溜,加上海膽同黑松露豐富吓味蕾💫平時都好中意帆立貝,第一次食到以菊花煙燻嘅味道🌼,#煙燻帆立貝肉質彈口之餘,有陣陣菊花香味,唔會蓋過帆立貝本身嘅香味,幾好嘅配搭👍🏻 食完原味加上小小海鹽又另一種感覺,仲跟左一小杯紅酒菊花啫喱,好得意🍷#活鮑魚配蟹肉海苔醬 嘅南非鮑魚大大隻超生猛💃🏻,係新鮮飽魚有嘅質感同鮮甜味,就咁食其實已經好好味,加埋個特製嘅蟹肉海苔醬就仲正#法國鴨肝 嘅油香入口真係超級幸福🤤 食完仲有好細心嘅焦糖檸檬,清清口中嘅油膩感🍋然後迎接三成熟嘅#日本A5和牛厚燒 同#香煎野菜物,又係試一吓原味和牛先,口感柔軟、油脂平均分布😍,再可以加海鹽或蒜片做配搭🧅,我自己就最中意加海鹽,簡單又帶出到鮮嫩味👀#汁物 者係清酒煮蜆嘅湯🍶,係面前火燒一吓,湯簡單得黎有鮮味,#蟹肉炒飯 都唔錯,如果可以再乾身啲就仲好,甜品要咗桃味嘅#雪葩 ,真係成個🍑咁上,果味夠濃,作為好好嘅結尾甜品💕 環境上冇特別印象深
環境上冇特別印象深刻,整體都好舒服乾淨,可以慢慢咁享受一餐🍴
#主廚推介套餐 $980+10%
見到有人叫$2,680二人套餐,除咗主食唔同,甜品梳乎厘都好吸引咁,有機會都可以試下呢set👍🏻