2024-06-28 281 瀏覽
【觀塘區】【良美飯堂】我人生第一份工係喺返九龍灣,辭職之後都比較少去九龍灣工商業區。難得自己一個去做嘢,我作為一個 foodie,就梗係要食埋嘢。喺九龍灣工業中心地下有間工廈食堂叫「良美飯堂」,淨係食堂個名喺度玩食字已經夠晒好笑,見佢咁有誠意,就入去食啦。餐牌啲名都相當親民,例如我食常餐,呢個 $50 嘅常餐係叫「爆數常餐」,加 $3 食「沙嗲牛肉」,配米通,好味喎。配菜「厚多士」同「黑松露炒滑蛋」都係誠意之作,唔係一般工廈食堂求其兜出嚟嘅嘢。餐飲「熱奶茶」都幾好,成件事係有質素嘅。忍唔住同店員讚吓佢哋啲嘢幾好食,叫多份「食完先減西多士」裡面嘅「良美西多」,即係朱古力爆醬西多,$42 嘅價錢玩到爆晒汁咁,過癮,仲有杯餐飲跟。餐飲我揀咗「熱杏霜」,不過不失嘅正常之作。估唔到會食到 $95,咁食飯亦都真係唔貴嘅。。。(地址:九龍灣宏開道15號九龍灣工業中心地下3號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tas

(地址:九龍灣宏開道15號九龍灣工業中心地下3號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #openrice #google #xiaohongshu #1am觀塘區 #九龍灣 #良美飯堂 #爆數常餐 #沙嗲牛肉米通 #厚多士 #黑松露炒滑蛋 #熱奶茶 #食完先減西多士 #良美西多 #朱古力爆醬西多 #熱杏霜 #1am1437 #1ambackup
2024-06-03