2025-02-22
今日去咗APM 5樓一間叫「山見」嘅餐廳食晚餐,一坐低已經feel到個場好旺,氣氛熱鬧,啱晒一班人打邊爐吹水。我哋嗌咗Lv4 特選和牛海鮮吃到飽套餐,有澳洲和牛肩胛肉眼、頂級無骨牛小扒、原隻鮑魚等等,仲可以無限享用自助區超過50款食品、前菜、台式料理、甜品及飲品!每台客人食完之後仲可以憑收據取兩個代幣去餐廳夾公仔機玩兩局,有機會夾中餐廳優惠券可以下次光顧時時使用。另外,有多款台式明信片比客人填寫,再由餐廳代為寄出,幾有特色!🍊 湯底我哋揀咗鴛鴦鍋湯底,加錢升級咗做牡丹美人鍋同椰子雞湯,牡丹美人鍋嘅味道濃郁,啱晒食材用嚟吸味,飲落去暖胃又唔油膩,又有大大件花膠,令到湯底好重膠質;椰子雞湯味道清甜,斬件嘅椰子令到湯底椰香撲鼻,仲有多件嫩滑嘅雞件🍊海鮮有多款海鮮選擇,原隻鮑魚爽口彈牙,黃金鮮蝦球啖啖肉,咬落鮮甜爆汁,福隆刺參同花膠呢類貴價食材都可以放題任食,原隻駅前海老超大隻,松露墨魚滑爽口彈,無骨黑魚片食落去都無骨🍊 牛肉牛扑肉(CAB牛頸脊)同無骨牛小排都係LV4套餐必食嘅肉類,油脂分布幾靚,淥兩淥就食得,牛味濃郁,月見封門柳嘅肉質嫩滑,加隻生蛋黃撈勻,口感滑溜🍊 台式小食 有多款台式小
🍊 湯底
🍊海鮮
🍊 牛肉
🍊 台式小食
有多款台式小食,夜市鹽酥雞炸得香脆唔油膩,台灣腸充滿蜜汁,藤椒魚皮麻辣爽脆,魚籽蝦滑卷層次感爆燈
📍 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-1號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊