2021-06-07
🍽唔知你地會唔會同我一樣,諗起食semi-buffet就會諗起Mr. Steak?😍😍選擇多,主菜質素高,CP值一流,超正!🍽啱啱呢個星期六嘅晚餐就係揀咗佢啦!喺太古城行完街就去咗食,semi-buffet晚餐$178起,一個主菜,一杯飲品然後任食沙律同甜品,呢個價邊度搵?😋一坐底就已經先送杯蘋果茶,夠晒開心🙈而今次就食豪啲,要咗龍蝦生蠔menu,每人$328,唔同嘅係多咗前菜環節,一個海鮮拼盤加餐酒。海鮮拼盤係生蠔,翡翠海螺,海蝦,青口,質素唔錯👍🏻餐酒可紅可白,唔啱飲酒嘅可以要橙汁,咁食海鮮一定係白酒最好嘅🥂🍽呢個系列主菜有四款揀,都係龍蝦配多樣嘢,我就揀咗一碟跟Scottish Salmon,一碟跟安格斯小牛扒。呢兩款質素夠晒高,芝士焗龍蝦算係我食過嘅入面最好食果批🦞😍三文魚扒魚油甘香美味,牛扒就有足夠炭香味,五成熟掌握得OK!就算唔計個自助吧,主菜加海鮮收我$328都叫做性價比不俗,何況有埋自助吧任食!!🍽鍾意食沙律嘅人應該會好鍾意呢度嘅自助吧,選擇好多,薯仔沙律、蟹棒沙律、雜果蝦沙律、南瓜沙律,真係咩都有得試小小🤓🤓另外就仲有餐湯啦,餐包啦,同埋火腿食,選擇真係多得嚟,每樣嘢
🍽鍾意食沙律嘅人應該會好鍾意呢度嘅自助吧,選擇好多,薯仔沙律、蟹棒沙律、雜果蝦沙律、南瓜沙律,真係咩都有得試小小🤓🤓另外就仲有餐湯啦,餐包啦,同埋火腿食,選擇真係多得嚟,每樣嘢都有返一定水準,食得出唔HEA👍🏻👍🏻
🍽甜品類又點?一樣高質,選擇好多而質素物有所值😁芝士餅,檸檬撻呢啲基本嘢穩打穩扎;點估到你有豆腐花食仲要幾高質下😚想豆腐花質感但要西式啲?又可以揀木糠布甸。另外本人最愛之選係Brownie,攞出去甜品鋪鬥都唔輸蝕😝感覺上甜品吧仲受歡迎過沙律吧,但都好合理,大家都鍾意甜品放題個種開心感覺!