2024-07-09
【誠意滿滿!世一甜品鋪✨】💫身為屯門名物 相信唔少朋友對呢間甜品店並唔陌生🤩我食完之後真係記憶猶新 好鍾意呢啲用心又好味既鋪頭!🍮💫首先講左環境先!一入到去鋪面雖然唔大 但係見到有用心佈置 俾人一種身在日本的感覺😽又有歌舞伎町 又有心齋橋著名地標🏃整體黎講坐得幾舒服~💫再到食物質素💯【炙燒焦糖布甸麻薯窩夫🧇】食呢個既第一個反應係:好足料…食完飽到好似食左餐飯咁!窩夫面頭有一層燒過既焦糖 布甸做到流心 再配上雪糕同窩夫入面既啖啖麻薯…😍每一啖都好有層次感 每一啖都煙煙韌韌!仲要做到甜而不膩 大推!份量好多 兩個人share就啱晒啦٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【芒果北海道3.6牛乳奶凍🥭】鍾意食芒果既朋友真係唔好錯過!芒果好甜!一啲都唔酸 而且好新鮮❣️呢樣嘢我唸已經勝過坊間好多芒果甜品了!而且又有芒果雪糕 奶凍 白玉等配料加持 點會唔好味啊!😋💫Overall黎講呢間甜品鋪既甜品都好有誠意 絕對唔係求其交貨的!值得推薦✨另外如果大家覺得屯門太遠 我上網見到佢地開左新分店😽大家可以去將軍澳分店哦😽我已經迫不及待想再去食了(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)😋:9.5/10性價比:8.5/10回頭指數:9.5/10📍有料案內
再到食物質素💯
【芒果北海道3.6牛乳奶凍🥭】
😋:9.5/10
性價比:8.5/10
回頭指數:9.5/10
📍有料案內所
屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖
#甜品 #甜品控 #芒果 #芒果愛好者 #麻薯 #麻糬 #奶凍 #窩夫 #屯門美食 #屯門名物 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #屯門 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hongkong