2024-07-08
朋友嘅生日🎂月,我哋進到觀塘Mini Friday,食下佢嘅西式扒🔥👨🏼🍳,實在係好新鮮又足料,都幾抵食㗎喇😆。我哋叫左「黑松露雜菌湯」先,好濃厚美味啖啖都係黑松露嘅香味,再配上面包,好過癮🍞🥣。松露與雜菌嘅融合,真係好香、好味,都幾重新味道嘅就食咗一大碟「韓式辣醬炸雞」,外皮香脆,雞肉嫩滑,口感層次非常豐富,熱辣辣嘅辣醬更係增添咗風味,香辣得黎又唔會過辣,俾人食得停唔到口🍗😋。又叫咗個「喇沙帆立貝意粉」,面食入口微辣,帶點喇沙嘅風味,好有驚喜🍝👍。點當然少唔得嘅就係重頭戲「芝士牛肉漢堡」,肉汁豐富而唔膩口,芝士味道與牛肉交織,係大快朵頤嘅絕佳選擇。😍🍔💯。飲品方面,我哋選擇咗「雜果賓治」,清清涼涼,香香甜甜,再加杯「紅酒」,爽口之餘又帶點小醉意🍷。食完餐,我哋除咗讚賞Mini Friday嘅食物,重有嘅就係食物同環境嘅配合,同一個好好嘅氛圍,已經開始諗緊下一次返黎食咩好食啦👏👏😉。
就食咗一大碟「韓式辣醬 炸雞」,外皮香脆,雞肉嫩滑,口感層次非常豐富,熱辣辣嘅辣醬更係增添咗風味,香辣得黎又唔會過辣,俾人食得停唔到口🍗😋。