2022-06-28
太耐無去過韓國,唯有去食啲正既韓國過下口癮今次小廢就揀咗lunch time去食,就有啲午市套餐可以食下-▫️醬油蟹($368/1隻) 👍🏻味道適中,唔會過咸,以前食過啲太咸既,然後條脷損咗...比我之前食既好食好多,肉和膏都幾多下! 唔錯唔錯~▫️醬油蟹膏撈飯👍🏻因為嗌醬油蟹會配飯,無論撈醬油蟹既醬油定佢啲膏撈一齊嚟食都好正~加埋一齊最正▫️和牛三文治($318)打卡靚,但味道同我想像中唔同,有啲喼汁味,但食落口有滿汁足感。不過我都係覺得呢個價錢黎講唔太抵食▫️燒肉拼盤 (名品牛小排燒肉定食) ($145)牛小排加自選2款肉,咁小廢就加咗黑毛豬五花肉同和牛牛肋肉。我就覺得啲肉唔選太驚豔,相反食落去就相對一般,不過都叫做對得住價錢▫️熔化芝士燒肉定食配料,都係打卡專用~▫️韓式拌飯👍🏻叫燒肉定食會連埋個拌飯,撈埋隻蛋就咁食都好好味,加埋燒肉一齊擺入口,肉汁蛋香肉碎同蔥既香氣融合埋一齊,係韓國既味道!▪️環境舒服,燈光特別啱影食物相,無得去旅行都不妨食下回味返👍🏻 - 代表小廢推薦- 味道值:8/10C P 值:6/10 環境值:8/10 - 📍柞木炭家 The Charcoal Room銅鑼灣記利佐
▫️醬油蟹($368/1隻) 👍🏻
味道適中,唔會過咸,以前食過啲太咸既,然後條脷損咗...
比我之前食既好食好多,肉和膏都幾多下! 唔錯唔錯~
▫️醬油蟹膏撈飯👍🏻
▫️和牛三文治($318)
▫️燒肉拼盤 (名品牛小排燒肉定食) ($145)
▫️熔化芝士
燒肉定食配料,都係打卡專用~
▫️韓式拌飯👍🏻
👍🏻 - 代表小廢推薦
味道值:8/10
C P 值:6/10
環境值:8/10
📍柞木炭家 The Charcoal Room
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場3樓301室
Shop 301, 3/F, Island Beverley, 1 Great George Street, Causeway Bay
港鐵銅鑼灣站 E 出口