☕️唔知你地知唔知,平日比較嘈同多人嘅工廠區,週末反而會成為遠離煩囂嘅選擇🤔其中一個代表性地方就係葵興工廠區☺️啱啱週末去咗睇名牌outlet,順便去辦館食個tea,hea咗一個鐘,好正👍🏻最主要係裝修靚,又好坐,附近人流唔多,而下午茶選擇係簡簡單單但又幾好食,成個experience好好❤️☕️叉燒忌廉雞湯意粉 $42 - 中式半肥瘦叉燒配上濃郁嘅忌廉雞湯底,味道有驚喜,意粉份量唔算少,作為下午茶係啱啱好😆☕️出前一丁餐蛋麵 $38 - 經典港式茶餐組合,我已經好耐無食,所以今次一見到就好想嗌😍餐肉煎得剛好,唔油膩,太陽蛋熟度掌控得一流,有時「好味道」其實好簡單☺️☕️榛子latte $38 - 甜度適中,咖啡香滑,好好飲😋☕️柚子薑蜜 $36 - 揀咗凍嘅,入口主要係柚子味,但吞落去時會出返啲薑辣,味道有層次,唔錯唔錯😍