餐廳: SP_CE cafe & lounge
資訊:

2023-01-27 324 瀏覽
港島區靚Cafe有好多,而呢間位於上環,要行一段路既忍世Cafe,我會再encore🤙🏻餐廳有室外室內選擇,兩個位置都可以望到職員手沖飲品,自己入去裏面落餐,而坐室外既感覺好似係外國咁。 意大利黑松露雜菌意粉 ($118) signature 意粉係由鮮蛋意粉做成,黑松露味好濃好夠,而且好香香草忌廉味,每條意粉都有掛汁,菇事先都有用牛油炒香,每條意粉都食得回味無窮😋。 意大利黑松露醬炒滑蛋Bagel ($108) signature 再試埋另一個signature,反而整Bagel嘅時間耐過意粉,但呢個bagel既好味程道可以即時再encore🤩Begal烘得好碎,表面既蛋香味濃,而且好滑,最重要最重要係黑松露味均勻係蛋每部分,蛋好夠厚,生菜蕃茄都好新鮮。Earl Grey latte ($46) ~圖的左後第一啖蜜糖味,少少辛口感 ,之後茶味係喉嚨岀尼,而latte 味比少,但會recommend試下,因為好少係外面飲到呢種味道。Cappuccino ($48) ~ 圖的右前 正常發揮,因為咖啡豆味濃,所以整體味道偏濃因為環境真係好靚,我都忍唔住打咗好多卡🙈🤫Weekday去仲有we

。 意大利黑松露雜菌意粉 ($118) signature
意大利黑松露雜菌意粉

意大利黑松露醬炒滑蛋Bagel

。Earl Grey latte ($46) ~圖的左後

。Cappuccino ($48) ~ 圖的右前
正常發揮,因為咖啡豆味濃,所以整體味道偏濃

因為環境真係好靚,我都忍唔住打咗好多卡🙈🤫
Weekday去仲有weekday combo,飲品可以用優惠價錢飲到👍🏻

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
食物質素: 🌮🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺
消費指數: 💰💰💰(人均消費$176)
環境質素: ☘️☘️☘️☘

• SP_CE cafe & lounge (上環)
@sp__ce
上環普慶坊20號地下

同類餐廳 #cocofood_西餐
同區餐廳 #cocofood上環
2022-05-22
20 分鐘 (堂食)
意大利黑松露雜菌意粉
意大利黑松露醬炒滑蛋Bagel