6天前 0 瀏覽
又去銅鑼灣發掘新嘅餐廳,寶明大廈有唔少臥虎藏龍嘅餐廳,包括呢間位於一樓走西韓式Cafe食物風格餐廳 — 「Unnie」🧑‍🍳是日廚師發辦「墨汁八爪魚意大利粉」 睇字面就好簡單,內裏都有少少「墨汁」,除咗八爪魚之外,仲有蘑菇同魚糕,西式意粉加入左佢哋嘅韓式元素🇰🇷「蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹」有少少辣辣地,唔食得辣嘅朋友就真係要自己諗諗😜 食得辣嘅話,就會覺得佢非常之香口,蜆肉數量唔少,加埋大大隻軟殼蟹,有驚喜!每間分店秘撈薯條都有少少唔同,呢度就係「芝士秘撈薯條」,即叫即炸份量都唔少,芝士粉沾滿薯條🤣好鹹香好好食!我哋各自揀咗一杯自選飲品,「藍桔新高香梨汁」、「虎紋黑糖奶茶」,我就比較鍾意「虎紋黑糖奶茶」無論係視覺同味覺都比較有層次感,虎紋用咗朱古力點綴,黑糖有煙熏感,加上奶茶搖勻,唔會太甜,抵讚😍精選蛋糕一共有六款可以選擇,揀咗「綠茶芝士蛋糕」、「Tiramisu」,我就覺得「Tiramisu」比較抵食😛因為size唔細!平日一至四仲可以加$28 任食menu上既蛋糕🍰呢度百零蚊有交易,而且係社交平台 like and share 仲有95折優惠!有湯、主菜、飲品、甜品,絕對係一個

呢度百零蚊有交易,而且係社交平台 like and share 仲有95折優惠!有湯、主菜、飲品、甜品,絕對係一個聚餐嘅好地方!

廚師發辦|墨汁八爪魚意大利粉 $128
✦ 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138