2024-04-15
早前留意到呢間居酒有一個性價比似乎幾高嘅套餐,只需要$650/兩人就可以享受到11品嘅套餐。加上餐廳本身每款食物同Cocktail都感覺好有創意,今次收工就約埋男朋友過嚟試呢個豐富套餐。———————————————🌟前菜前菜方面有3種刺身,分別有芥辣八爪魚、炙燒北海道帆立貝同炙燒三文魚,芥辣八爪魚味道濃郁,帆立貝同三文魚都算厚身,而且食落非常新鮮。🌟一品料理分別有唐揚炸豆腐同蜜糖柚子雞翼,炸豆腐比想像中好食,炸得好香咬落去入面仲有少少汁,再配埋少少香蔥非常正。蜜糖柚子雞翼切開單骨,但份量其實都幾多,面頭除咗柚子同蜜糖外仲加有芝麻,食落都好香個皮炸得都啱啱好。🌟太卷太卷有兩種味分別係壽喜燒牛肉同牛油果忌廉芝士,個人嚟講我覺得後者更好食,牛油果蓉加忌廉芝士整埋一齊真係非常香,冇諗過同壽司飯亦都非常夾,上面再加有少少香蔥碎,真心好食。至於壽喜燒牛肉,壽喜燒汁味道會濃郁啲導致牛味冇咁出,不過味道一樣都唔錯。🌟串燒串燒就一共有4款,先係紫蘇雞腿肉,雞腿肉燒得好嫩仲好Juicy,紫蘇香味同肉都夾得天衣無縫。明太子山藥第一眼望落以為係蟹柳,食落非常有驚喜,又香又爽口,冇諗過竟然連山藥都可以做成串燒
———————————————
🌟前菜
🌟一品料理
🌟太卷
🌟串燒
串燒就一共有4款,先係紫蘇雞腿肉,雞腿肉燒得好嫩仲好Juicy,紫蘇香味同肉都夾得天衣無縫。明太子山藥第一眼望落以為係蟹柳,食落非常有驚喜,又香又爽口,冇諗過竟然連山藥都可以做成串燒。金菇肥牛卷味道都唔錯,燒汁調味ok加上有芝麻都好香口。另外仲有款溏心蛋豚肉卷一樣係好特別嘅串燒,豚肉超大件,燒過後非常白亦都唔會太肥膩,入面隻溏心蛋 更加係冇得頂,個流心程度整得非常好仲要調味都好出色。
🌟主食
主食我哋選擇咗壽喜燒牛脊肉炒烏冬,牛脊肉真係好好食,好嫩同時牛味非常濃郁,個烏冬底配上壽喜燒都好好食,烏冬熟成度啱啱好。
🌟甜品
最後有烏龍茶牛奶布甸作為甜品,呢個布甸真係十分推薦,先係口感方面非常綿滑,味道方面更係冇得頂,甜度適中食落係奶茶味但果種茶香更濃郁,如果可以真係好想加多個。
🌟Karakusa Luck 唐草
底本身係Gin酒味,再加有green chartreuse ,飲落係種帶香嘅淡甜味。不過呢款打卡真係一流,出場非常有儀式感,打開果種煙霧瀰漫同埋果種大自然擺設就好似係竹林一樣。
🌟Maple Hunter楓
呢款係用Peach Tea Infused Vodka做底,入面再加有柚子、檸檬、橙味調味,飲落酸酸甜甜,酒味都唔會太濃。
🔸整體評價🔸
整個套餐其實好豐富,性價比都唔錯,Cocktail方面其實好有儀式感亦都好有主題,大家仲可以加$148/位任飲Soda Cocktail。環境本身其實都幾Chill,好適合大家夜晚收工過嚟。