2025-01-22
想喺銅鑼灣搵間地道又高質嘅韓國餐廳?「韓雅林」一定係你最好嘅選擇!位於銅鑼灣廣場6樓嘅「韓雅林」,環境光猛簡約,無論同朋友聚餐定同家人享受韓國風味都啱曬!今次就試咗幾款超正推介菜式,必食清單請收好👇👇✨ 醬油蟹+牛油飯 $250(1pc) / $488(2pc)呢道菜簡直係「韓國美食迷」必試!醬油醃製嘅蟹膏香濃肥美,蟹肉仲超級鮮甜!用蟹膏拌飯再加少少紫菜碎,一口送入嘴,滿滿嘅鮮味同醬油香氣,絕對係頂級享受!✨ 半半炸雞(原味&甜辣)$278炸雞控唔可以錯過!原味炸雞外皮香脆,肉質多汁;甜辣炸雞就辣中帶甜,辣度啱啱好,口感超惹味~配埋韓式酸蘿蔔,食多幾件都唔怕膩!啱晒一班朋友邊食邊傾! ✨藥膳豬手 $428豬手燉得非常入味,皮彈肉嫩,滿滿膠原蛋白嘅口感一試難忘!藥膳湯底帶有微微嘅草藥香氣,完全無油膩感,仲可以幫助去濕氣!✨ 生牛肉拌飯 $258呢款拌飯真係令人回味無窮!牛肉新鮮嫩滑,配搭蛋黃、蔥花、韓式辣醬同飯一齊拌勻,入口每一口都係豐富嘅層次感~酸辣中帶微甜,非常開胃!🔍 整體感覺:「韓雅林」唔單止食物高質,環境舒適企理,服務仲好貼心~價錢合理之餘,份量都非常足夠,無論係家庭聚餐定朋友
✨ 半半 炸雞(原味&甜辣)$278
✨藥膳豬手 $428
✨ 生牛肉拌飯 $258
🔍 整體感覺:
「韓雅林」唔單止食物高質,環境舒適企理,服務仲好貼心~價錢合理之餘,份量都非常足夠,無論係家庭聚餐定朋友相聚都好啱!鍾意韓國料理嘅朋友一定要mark低呢間餐廳,下次嚟銅鑼灣記得試試!