琴日經過銅鑼灣俾呢間餐廳嘅靚靚店面吸引咗 (•ᴥ•)/ 雖然佢叫做pancake senmon pancake專門但佢除咗甜品之外 原來仲有多款主食😆 而且入邊裝修好靚有好多貓貓嘅元素🐱🥰✻ 10小時慢煮煮牛肋骨配龍蝦汁 ($248) 食肉獸我揀咗呢個牛肋骨 佢嘅肉質入面鬆軟出邊又脆脆地咁 肥瘦適中 牛肋骨嘅牛肉味香濃 配埋佢嘅龍蝦汁 口感一流☺️ 而且佢已經切好晒俾我哋 唔使再自己切 好方便🤣另外有配埋餐湯同埋沙律 餐湯少少偏鹹 沙律菜反而估唔到好新鮮~✻ 五王蟹王丼 ($198) 🦀🦀🦀🦀🦀見Menu寫咗佢用五種唔同嘅蟹肉製成 包括:松葉蟹 麵包蟹 毛蟹 鱈魚蟹 大閘蟹嘅蟹膏蟹肉同埋蟹油製成好吸引咁!所以叫咗嚟試吓😳 一上枱見到佢真係有好多蟹粉同蟹肉😻 再配埋蛋黃一齊食口感超級豐富同埋好滑 送飯一流嘻嘻 一樣配埋餐湯同埋沙律~ 另外有配埋一壺茶😸🫖✻ 焙茶/抹茶富士山☕️🍵🗻️ ($48)選擇困難症決定唔到叫抹茶定係焙茶好所以兩杯都叫晒🤣 兩杯茶味都好香濃~奶蓋好綿滑 配埋咁靚嘅富士山杯打卡一流 而且都幾好味😚最後再讚下呢間餐廳環境真係好靚 賣單嗰陣佢會比一隻貓貓你😽入邊有啲糖俾你拎
琴日經過銅鑼灣俾呢間餐廳嘅靚靚店面吸引咗 (•ᴥ•)/
雖然佢叫做pancake senmon pancake專門
但佢除咗甜品之外 原來仲有多款主食😆
而且入邊裝修好靚有好多貓貓嘅元素🐱🥰

✻ 10小時慢煮煮牛肋骨配龍蝦汁 ($248)
10小時慢煮煮牛肋骨配龍蝦汁

✻ 五王蟹王丼 ($198) 🦀🦀🦀🦀🦀
五王蟹王丼

✻ 焙茶/抹茶富士山☕️🍵🗻️ ($48)

最後再讚下呢間餐廳環境真係好靚 賣單嗰陣佢會比一隻貓貓你😽入邊有啲糖俾你拎超得意(>^ω^<)
10小時慢煮煮牛肋骨配龍蝦汁
五王蟹王丼